Az idén is jár tejtámogatás

A tejtermelők idén is kapnak támogatást, 0,3 lejt minden liter átadott tej után, az EU normáknak megfelelően, tűnik ki egy kormányhatározat-tervezetből. A feldolgozóknak átadott tejnek meg kell felelnie bizonyos EU szabványoknak ahhoz, hogy támogatást adjanak utána.

Az EU szabványoknak meg nem felelő tejet ez év június 30-áig dolgozhatják fel a  termelők és vajgyárak.

A minőségi tej után járó 0,3 lejes támogatáson kívül egyébb támogatást is kapnak a termelők ez évben, nagyjából ugyanazokat, amit tavaly is kaptak, viszont ahol nem használták fel az összes pénzt tavaly, mint például a fajnemesítésre elkülönített szubvenciót, onnan az idén elvettek és nagyobb összeget különítettek el olyan támogatásokra, ahol tavaly nagyobb igény jelentkezett, nyilatkozta Gheorghe Albu mezőgazdasági államtitkár. A mezőgazdasági miniszter javaslatára újabb támogatási formákat is bevezetnek, mint például a tojásonkénti 0,05 lejes támogatást a tojástermelőknek.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .