Az évad tükre

Akt.:
Az évad tükre
Ünnepi Gálakoncerttel zárja a 2016/2017-es évadot június 25-én, este 18 órától a Kolozsvári Magyar Opera. Az eseményen olyan díszmeghívottak lépnek fel, mint Robert Smiščík, a X. Nemzetközi Lehár Ferenc Énekverseny győztese, Kis Radu, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató kolozsvári születésű nyertese, valamint a budapesti népszerű, fiatal tenor, Czikora István László.

,,Az évad tükre lesz az idei ünnepi Gálakoncert, amelyet a jelentősebb előadásokból kiemelt részletekből állítottunk össze” – hangsúlyozta Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója. Az évadzáró koncerten Jankó Zsolt és Kulcsár Szabolcs vezényel. Rendező: Gombár Annamária. Az est házigazdája Mányoki László. Az ünnepi gálán a meghívottak mellett az Opera művészeit láthatja-hallhatja a közönség. Így Ádám Jánost, Balázs Borbálát, Barabás Zsuzsát, Bardon Tony-t, Bogoi Vioricát, Egyed Apollóniát, Fülöp Mártont, Fülöp Tímeát, Gergely Arnoldot, Gergely Eleket, Hary Juditot, Mányoki Bencét, Nagy Szilvia Klárát, Pataki Adorjánt, Peti Tamás Ottót, Rétyi Zsombort, Sándor Árpádot, Szabó Leventét, Székely Zsejkét, Varga Attilát, Veress Orsolyát, Vigh Ibolyát és Vlad Sebastiant. Az est folyamán a Kovács Dalma karvezető által felkészített gyermekkórus is színpadra lép. Közreműködik a Magyar Opera ének-, balett- és zenekara.

A Kolozsvári Magyar Opera örökös tagja címek mellett, átadják az intézmény legendás szopránjának emlékére alapított Albert Annamária Emlékgyűrűt; az elismerést tehetséges női énekművészek kapják meg évente. Átadásra kerül ugyanakkor az intézmény művészeti tanácsa javaslatára ebben az évben alapított Rónai Antal-díj, amelyet fiatal férfi operaénekeseknek ítélnek oda.