Az Év Esküvői Fotója

Az Év Esküvői Fotója
Nagyvárad – Az Euro Foto Art Egyesület és a nagyváradi Tavirózsa Fotoklub által nemrég meghirdetett Az Év Esküvői Fotója pályázatra 101 színes és fekete-fehér pályamű érkezett, melyeknek készítői Bihar megyei amatőr és profi fényképészek.

 

Ezek közül 37 portré, 35 fotoriport, 29 pedig az ún. Love Story kategóriát gazdagította, 3-5 példányos sorozatok beküldése révén. A Tóth István, Constantin Dancoglu és Monica Butnaru fotóművészek alkotta zsűri anélkül értékelte az alkotásokat, hogy tudta volna a címüket és a szerzőik nevét. Végül 82 színes, illetve fekete-fehér pályaművet fogadtak el, melyeknek alkotói: Bilcsik József, Borza Mariana, Gáspár Norbert, Lazău Adrian-Gheorghe, Lup Cosmin, Meze Alin, Pánczél László, Pázmány-Jianu Daniel, Petrila Gheorghe, Tripa Florin-Marius és Țiba Lucian, és úgy döntöttek, hogy Az Év Esküvői Fotója trófeát a margittai Gáspár Norbert kapja. A portré kategóriában a váradi Pázmány-Jianu Danielnek járt a kupa, illetve két plakettet kapott Gáspát Norbert és egyet Pázmány-Jianu Daniel. A fotoriport szekcióban a váradi Cosmin Lup diadalmaskodott, és egy-egy plakettet kapott Alin Meze, Petrila Gheorghe és Gáspár Norbert. Ugyanakkor a legjobb Love Story-képet az itészek szerint Gáspár Norbert készítette, és egy-egy plakettet érdemelt Lazău Adrian-Gheorghe és Tripa Florin-Marius.

A vernisszázst december 16-án, pénteken délelőtt 11 órakor tartják az Euro Foto Art Galériában, melynek keretében a díjakat is átadják. Közreműködik a Varadinum vonósnégyes. Az ingyenes kiállítást január 5-ig lehet majd megtekinteni, 9-17 óra között.