Az Európai Unió országai közül Romániában használják a legkevesebben az internetet

Az Európai Unió országai közül Romániában használják a legkevesebben az internetet
Az Európai Unió országai közül Romániában használják a legkevesebben az internetet – mutat rá egy tanulmány, amelyet kedden ismertettek egy kolozsvári szakkonferencián.

‘A Digital Economy & Society Index (DESI) felmérése szerint a romániai lakosság csaknem egyharmada (32 százaléka) soha nem használta az internetet. Uniós szinten 16%-os ez az arány. A romániai lakosság mindössze 26 százalékának vannak alapvető digitális készségei, ez a legalacsonyabb arány az unióban. Az utóbbi időben véghezvitt fejlesztések ellenére a romániai vállalatok az utolsó helyen állnak Európában a digitális technológia vállalati szintű integrálását illetően’ – hangzott el az Accelerate Your Business című konferencián.

Az internet más jellegű szolgáltatásainak igénybevételét illetően is sereghajtó Románia.

A szervezők szerint a romániai üzletembereknek változtatniuk kell a mentalitásukon, és nagyob figyelmet kell fordítaniuk a számítástechikára, hiszen ezáltal csökkennének kiadásaik.

“A digitális átalakulás fogalma tulajdonképpen mentalitásváltást is jelent, a cél, hogy a gyors adatkezelés álljon a tevékenység középpontjában. Hogy tudd, milyen adatokra van szükséged, azokat képes légy hatékonyan elemezni és felhasználni. Mi a felhő-technológia hatékonyságát szeretnénk ismertetni, valamint az általunk és partnereink által kifejlesztett új személyi számítógépeket. Ezek hatékonyabbá tehetik a vállalkozásokat, és növelhetik a bevételeket’ – mondta el a konferencián a Microsoft Románia képviseletében előadó Tudor Galoş.

AGERPRES/(RO – szerző: Marius Septimiu AVRAM, szerkesztő: Diana DUMITRU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro

Címkék: ,