Az Európai Unió jövőjéről zajlik parlamentközi konferencia ma és holnap Bukarestben

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Parlamentközi konferenciát tartanak Bukarestben hétfőn és kedden az Európai Unió jövőjéről, tájékoztatnak az esemény szervezői az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményben.

A konferenciát Románia parlamentje szervezi az ország EU-elnökségének égisze alatt. ,,A konferencia napirendjén az Európai Unió jövőjét illető témák szerepelnek, hangsúlyt kap az európai értékek és az európai állampolgárok megfelelő védelmének kérdése, a gazdasági modell megújításának szükségessége, a kohézió biztosítása, Európa szomszédsága és az euroatlanti kapcsolatok” – áll a parlament közleményében.

Program

A program szerint a megnyitón Călin Popescu-Tăriceanu szenátuselnök és Florin Iordache, a képviselőház alelnöke mond beszédet. A konferenciát négy ülésszakra osztották fel. Az elsőn az európai politikai pártok képviselői vitatják meg a ‘Jövendőbeli politikákat’, a másodikon a társadalom és az állampolgárok jövője a negyedik ipari forradalom idején lesz a téma. A harmadikon a gazdaság jövőjét vitatják meg, a negyediken pedig az uniós szomszédság helyzetét és az euroatlanti kapcsolatokat.

A konferencia végén Közös Nyilatkozatot írnak alá a résztvevők.

www.agerpres.ro