Az Európai Parlament februári plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét

Siegfried Mureşan EP-képviselő
Siegfried Mureşan EP-képviselő
Februárban, Strasbourgban tárgyalja az Európai Parlament a romániai igazságügy helyzetét – közölte Siegfried Mureşan EP-képviselő csütörtökön.

“Az Európai Parlament februárban, következő, Strasbourgban tartandó plenáris ülésén tárgyalja a romániai igazságügy helyzetét, a PSD és ALDE azon próbálkozásai nyomán, hogy meggyengítsék az igazságszolgáltatást. Az erre vonatkozó döntés ma (csütörtökön – szerk.megj.) született meg az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciáján. Ez egyértelmű jele annak, hogy nem lehet elsiklani a PSD és az ALDE arra irányuló próbálkozásai fölött, hogy irányításuk alá hajtsák és meggyengítsék az igazságszolgáltatást’ – szögezi le Siegfried Mureşan az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott politikai nyilatkozatban.

Az európai parlamenti képviselő hozzáteszi: a PSD-ALDE kormányok a tavalyi év során megpróbálták meggyőzni ‘a civilizált világot’, hogy tévedett az az 500.000 román állampolgár, aki utcára vonult tüntetni a korrupció ellen, de ‘senkit nem sikerült meggyőzniük ilyen jellegű félretájékoztató manőverekkel.’

“Ha egy tagállam intézményei meggyengülnek, az az egész Európai Unió állampolgárai számára kockázatot jelenthet, elsősorban biztonsági kockázatot’ – vélekedett Mureşan.

www.agerpres.ro