Az érmihályfalvi RMDSZ nyilatkozata

Az érmihályfalvi RMDSZ nyilatkozata
Az érmihályfalvi RMDSZ Választmánya, az elmúlt hétvége történéseinek nyomán, a félreértések elkerülése végett, szükségesnek tartja az alábbi pontosítást.

Annak ellenére, hogy városunkban szokatlanul nagy nyüzsgés, intenzív idegeninvázió volt tapasztalható, a lakosságnak nincs oka semmiféle nyugtalanságra. A fiúk, ahogy jöttek, úgy el is mentek, egy szál sem maradt belőlük nálunk.

Addig, amíg mi a Tulipán Kaláka keretében összeszereltük és felépítettük városunkban idén a harmadik játszóteret, addig versenypártunk, gondoljuk saját pénzén, ezen a hétvégén nálunk üdültette a partiumi települések önkormányzataiba jutott tanácsosait. Itt tárgyalták meg, hogy miként kell parlamenti képviselet nélkül hagyni a romániai magyarságot.

Ha volna alternatívájuk a megkezdett beruházásaink finanszírozására, akkor az nem is volna olyan nagy bűn. Bizonyos emberek okoskodásai miatt már túl sok támogatást veszített el ez a város. Ilyen, vagy hasonló rendezvények nem biztos, hogy építőleg hatnak városunk szellemi és fizikai fejlődésére. Az RMDSZ-listán EP-képviselővé vált Tőkés László úr, akinek az Érmihályfalva Díszpolgára címet az akkoriban is RMDSZ-többségű képviselőtestület szavazta meg annak idején, könyörülettel lehetne már irántunk, ne találna ki már újabb pártokat, és főleg ne uszítaná őket már ellenünk, hisz van itt baj épp elég. Bízva az érmihályfalvi polgárok józan többségében, akik a helyhatósági választásokon hetven százalékos támogatással bízták ránk városunk dolgait, most sem hagyják magukat megtéveszteni saját városukban vendégpolitikusok, vendég ideológiák, importált érdekek által.

A helyhatósági választások óta eltelt időszak, a lakosság túlnyomó többségének véleménye szerint, a fejlődésről, az egymásra figyelésről, a jó gazdálkodásról szól.

Ha bíznak bennünk továbbra is, ezt fogjuk még teljesebbé, még tökéletesebbé tenni. 

Az érmihályfalvi RMDSZ Választmánya