Az Érmellék ízei és termékei Váradon

Az Érmellék ízei és termékei Váradon
Az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében augusztus 17-én és 18-án ismét megrendezik Az Érmellék Ízei és Termékei nevű vásárt, amelyen ezúttal is a régió termékeinek és ízeinek kedvelői találhatnak maguknak kedvükre valót.

A helyszín ezúttal a nagyváradi Nagyvásártér (Parcul 1. Decembrie) lesz, szombaton és vasárnap 10–20 óra között. A vásáron többek között a régió kézműves termékeivel, kistermelőinek élelmiszereivel találkozhatnak mindazok, akik a házi készítmények ízeit, zamatát, hangulatát szeretnék megidézni. Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékákat lehet majd vásárolni, ugyanakkor kaphatóak lesznek hidegen sajtolt olajtermékek, házi szörpök, mézeskalács-remekművek, tormakészítmények, aszalt gyümölcsök, illetve kerámiatárgyak, kézműves ékszerek, bőrdíszművek. Az Aranykapu Kulturális Egyesületen keresztül a szatmárnémeti termékek is jelen lesznek a vásáron.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete számára fontos szempont a helyi termékek népszerűsítése, mert ezzel a vidéki kistermelőket segítik a külföldi behozatallal szemben, illetve azért is, mert a házi készítésű élelmiszerek sokkal ízletesebbek és egészségesebbek, mint a bevásárlóközpontok felhozatala. A vásár ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik, támogatója a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .