Az érettségi érmihályfalvi eredményei

Az érettségi érmihályfalvi eredményei

Bihar megye – Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Iskolaközpontban összesen 234 tizenkettedik osztályt végzett diák íratkozott fel érettségire, a helyiek mellett Székelyhídon és Kágyán végzettek is.

Közülük 21-en nem idén zárták iskolás éveiket, és csupán abból a tantárgyból álltak vizsgára, melyből korábban elbuktak. A további 213-ból 99-en voltak mihályfalviak, 51-en székelyhídiak és 63-an kágyaiak. Négyen már azzal kiestek a további „kűzdelmekből”, hogy nem jelentek meg, egy diák pedig már első nap, a román nyelv és irodalom szóbelin bukott el – ő volt a szóbelik egyetlen „áldozata”.

Az internet volt a lassúbb

Szombaton a vizsgák teljes eredményét a mihályfalván vizsgázott diákok hiába keresték már reggeltől az interneten, ott csak a már amúgy is ismert szóbeli jegyeiket találták meg. Így hamarabb értesületek teljesítményükről az iskola hirdetőtáblájára délután kifüggesztett listákról, mint a világhálóról. Eszerint 15-en értek el kilencesen felüli átlagot. Az írásbelin 32-en buktak meg (19 kágyai, 11 mihályfalvi, 2 székelyhídi). Közülük 7-en úgy, hogy bár mindenből legalább ötöst, vagy annál nagyobb jegyet kaptak, de átlaguk hatos alatt maradt. A további 25 közül négyen a szaktantárgyukból, 21-en románból nem írtak átmenő jegyet. Az eredmények ellen 19 személy 21 óvást adott le, azaz ketten két jegyük ellen is fellebbeztek. Szerdán derül ki, hogy mennyi sikerrel járnak.