Az Erdélyi Metropolia szerint ártatlan a nyilvános maszturbálással vádolt vallástanár

Az Erdélyi Metropolia szerint ártatlan a nyilvános maszturbálással vádolt vallástanár
Ártatlan a videofelvétel alapján nyilvános maszturbálással vádolt kiskapusi vallástanár, nem önkielégítést végzett, hanem súlyos betegségben szenved, és az ágyékát vakarta – nyilatkozta péntek este az Erdélyi Metropolia sajtószóvivője, Vasile Bănescu.

“Néhány évvel ezelőtt egy súlyos betegség miatt megműtötték azon a tájékon, de úgy tűnik, kiújult a betegsége. Szörnyű viszketései voltak. Beismerte, hogy már nem tudott uralkodni magán, bedugta egyik kezét, és megvakarta az ágyékát. Ezek orvosilag bizonyított tények” – mondta Bănescu. sajtószóvivő szerint mind a tanfelügyelőség, mind az Erdélyi Metropolia által indított vizsgálat erre a következtetésre jutott. “Az illetékes bizottság, az iskola és az osztály több tanulója is ugyanezt mondta. Nem követett el semmiféle obszcén gesztust” – tette hozzá Bănescu, aki szerint a vallástanár nem fog többé tanítani, a papi szolgálatot azonban folytatja.

A kiskapusi vallástanár papról a Youtube-on jelent meg egy videofelvétel, amelyen a férfi – a kisfilmet feltöltő tanuló szerint – önkielégítést végez.

Laurenţiu Streza erdélyi metropolita azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy kivizsgálást indítottak a vallástanár ügyében, és ha vétkesnek találják, nem öltheti többé magára a papi ruhát. Laurenţiu akkor azt is közölte, hogy tudomása szerint a megvádolt papnak egészségügyi gondjai vannak, műtéten esett át, és a papok körében eddig semmi panasz nem volt a viselkedésére.

Az ügyben a tanfelügyelőségen és az erdélyi metropólián kívül a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett, miután egy diáklány édesanyja feljelentést tett.

www.agerpres.ro