Az építkezéseket ellenőrizték

Szatmár megye — A Területi Munkaügyi Felügyelőség június 23. és 27. között az építkezéseken ellenőrizték a munkaügyi előírások betartását. A szakemberek fokozottan koncentrálnak az építkezéseken folyó munkálatokra vonatkozó biztonsági és egészségügyi előírások betartására, mert a tavalyi évben végzett ellenőrzések alapján ezen a foglalkoztatási területen történt a legtöbb kihágás.

Nagyon sok új ingatlan építése van folyamatban, ezért az építkezésen történtő balesetek is gyakoriak, mivel jóval kevesebb a szakmunkás, mint amennyire szükség lenne, így gyakran képzetlen munakerőt is alkalmaznak. Az elmúlt időszakban 29 munkaadót ellenőriztek a szakemberek, összesen 122 kihágást állapítottak meg. Ötvenkét esetben rótak ki pénzbírságot, 32 ezer lej értékben, 7 építkezésen pedig ideiglenesen fel is függesztették a munkát.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .