Az energiaitalok veszélye

Az energiaitalok veszélye
A magas koffeintartalmú energiaitalok valószínűleg inkább rosszat tesznek: felgyorsítják a szívverést, és megemelik a vérnyomást – mutatták ki amerikai orvosok.

A Detroitban működő Henry Ford Kórház munkatársai azt tanácsolják a szívbetegségben szenvedőknek vagy magas vérnyomással küszködőknek, hogy messze kerüljék el az energiaitalokat. Az energiaitalok káros hatása a koffeinnek és a taurinnak, ennek az aminosavnak tulajdonítható, amely szintén kihat a szívműködésre és a vérnyomásra.

A kisebb kutatás során a szakemberek energiaitalt itattak az önkéntesekkel, aztán megkérték őket, hogy üljenek le, és nézzenek meg egy videofilmet. Tehát teljes nyugalomban voltak, amikor megvizsgálták bennük az energiaital hatását. Noha az egészséges önkénteseknél a vérnyomás növekedése és a szívverés felgyorsulása nem közelítette meg a veszélyes mértéket, ám szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél valószínűleg megközelítené – mutattak rá a szakemberek.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .