Az én nagy kékségem című kiállítás Kolozsváron

Akt.:
Fotó: Dombovári Tibor
Fotó: Dombovári Tibor
Kolozsvárra érkezik Dombovári Tibor, Magyarország legismertebb búvárfotósának Az én nagy kékségem című, vízalatti természetfotóiból álló kiállítása.

A National Geographic Magyarország fotósa a nyolcvanas évek második fele óta fotózik a víz alatt. Számtalan pályázat győztese, búvárfotós világbajnokságon dobogós, 2002-ben az Év Természetfotósa, 2003-ban a franciaországi Antibes-ben megszervezett Vízalatti Képek Világfesztiváljának az I. díjasa. 2006-ban megnyeri a BBC Wildlife Photographer of the Year pályázat Animal Portraits kategória I. díját. Ugyanakkor a ’90-es évektől számos egyéni kiállítása is volt. A kétezres évek közepe óta 5 cikke jelent meg a National Geographic magyar kiadásában – olvasható a Kolozsvári Főkonzulátus közleményében.

A számos nemzetközi fotós verseny és pályázat rangos elismeréseinek tulajdonosa a kiállításmegnyitó mellett A koralltengerek csodálatos világa címmel előadást is tart a Kolozsvári Főkonzulátus rendezvénytermében.

Az én nagy kékségem kiállításmegnyitó 2017. augusztus 13-án, 17:00 órakor lesz a Szabók bástyájában. A kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok ideje alatt lesz látogatható.