Az ember tragédiája Hegyközkovácsiban

Május 29-én, vasárnap 18 órakor Hegyközkovácsiban, a református templomban mutatja be a nagyváradi Kiss Stúdió Színház Madách Imre: Az ember tragédiája (részletek) című oratórium-előadást. Szereplők: Miske László (Debrecen), Fazakas Márton Erzsébet, Varga Vilmos, Kiss Törék Ildikó, Meleg Vilmos.

A nagyváradi Kiss Stúdió Színház a magyar szellem legjobbjainak gondolatait viszi színpadra immár 18. éve, hogy ne csak a könyvek lapjairól, de élő, megmódolt emberi hangon szóljanak azokhoz, akiknek íródtak. Az anyanyelv megtartása a nemzet megtartásával rokonítható törekvés. Ennek a gondolatnak a jegyében tűzték ismét műsorukra Madách Imre Az ember tragédiája című művének egy rövidített változatát, jobbára oratórium (azaz olvasott) formában, hogy eljuttassák kisebb településekre, azok templomaiba, ahol a szent falak és orgonasípok világában hangozhat fel a szép, magyar, nemes-veretű szöveg és gondolat.
Madách 15 „színpadi jelenetre” osztotta fel mondanivalóját, ebből 8 színt olvasnak, vagy játszanak el. A többi színpadi jelenetről tartalmi összefoglalót nyújtanak. Ádámot Miske László, a debreceni Csokonai Színház, Évát Fazakas Márton Erzsébet, a nagyváradi Szigligeti Színház, Lucifert Varga Vilmos, a nagyváradi Kiss Stúdió Színház művésze alakítja.
Az összes többi női szerepet Kiss Törék Ildikó, a nagyváradi Kiss Stúdió Színház, míg az összes többi férfi szerepet Meleg Vilmos, a nagyváradi Szigligeti Színház művésze alakítja. Rendező: Varga Vilmos.