Az első négy hónapban 13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában

Az első négy hónapban 13 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában
Az első négy hónapban 12,9 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma 5,101 millió volt, ebből csaknem 77 százalékot a román turisták töltöttek el. A külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 16,4 százalékkal, 1,191 millióra nőtt.

Az első négy hónapban 2,583 millió turista érkezett a kereskedelmi szálláshelyekre, ebből 597 ezer külföldi, ez utóbbiak közül a legtöbben olaszok, németek és izraeliek. A turisták száma és ezen belül a külföldieké is 15 százalékkal nőtt az első négy hónapban a tavalyi január-áprilisi időszakhoz mérten.

Romániában tavaly csaknem 16 százalékkal, 23,445 millióra nőtt a vendégéjszakák száma 2014-hez viszonyítva, a turisták száma pedig 17 százalékkal, 9,898 millióra bővült. A külföldi turisták száma 16,9 százalékkal, 2,234 millióra emelkedett.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .