Az első lázári bajnok

Az első lázári bajnok
Húsz bajnoki éremmel tértek haza a Samuraiul SK karatékái a Román Modern Karate Szövetség által rendezett shotokan–ob–ról.

Ligner Andrea az első lázári sportoló, aki a községből bajnoki címet szerzett: a Samuraiul SK karatékája a 2008–ban megszerzett Európa–bajnoki bronz után az elmúlt hétvégén Nagyváradon, a Román Modern Karate Szövetség által rendezett shotokan–ob–n, a minikadetek –35 kg–os kumite-versenyében állhatott a dobogó legfelső fokára. Magos Róbert edző és klubelnök elmondta, 43 sportolóval (a szatmárnémeti, a lázári, a batizi és szatmárudvari szekciótól) utaztak el a versenyre, és összesen 20 bajnoki éremmel tértek haza, ezek közül 5 arany–, két ezüst–, a többi bronzérem. „Ez még csak a kezdet. Az idei első bajnokság volt, ezért hiszem azt, hogy sportolóink idén még rengeteg érmet fognak szerezni, és merem azt állítani, a legeredményesebb év előtt álunk” – véli Magos, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani azoknak, akik támogatják a klubot, többek között a Lázári Polgármesteri Hivatalnak és a község tanácsának, illetve Kovács Ottónak.
A bajnokságot követően rendezték a Prosper Kupa viadalait, amelyen a Samuraiul SK karatákái két–két arany–, illetve ezüstérmet szereztek, hárman pedig a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Eredmények

Kumite, bajnokok, minikadet: Kalocsai Zoltán (–40 kg), Ligner Andrea (–35 kg), Sepsi Anamária (+55 kg); ifik: Marius Bezsera (–60 kg), Talida Miclăuş (+60 kg).
Ezüstérmesek, minikadet: Révész Márk (–40 kg), Stefania Sirghel (–55 kg).
Bronzérmesek, minikadet: Viorel Hotea (–35 kg), Ionuţ Lucuţ (–50 kg), Cristian Kuprak (–50 kg), Maximilian Bute (–55 kg), Farkas Annabella (–55 kg), Török Kinga (+55 kg); kadet: Bettina Godja (–50 kg); ifik: Cornel Bota (–60 kg), Micza Levente (–75 kg); felnőttek: Kaszó Márk (–60 kg), Alexandru Pipernea (–70 kg), Vlad Bura (–85 kg), Cristian Lăpuştea (+85 kg).
Prosper Kupa
Kumite, aranyérem: Medve Szilvia (gyermek I, –30 kg), Burya Patrick (gyermek III, +37 kg).
Ezüstérem: Juhász Bianka  (gyermek II, –50 kg), Marian Pintea (gyermek II, +37 kg).
Bronzérem: Geiger Helga (gyermek I, –30 kg), Andrei Tempe (gyermek III, –37 kg), Horea Popdan (gyermek III, +37 kg).
Edző: Magos Róbert (fekete öv, 5. Dan). Oktatók: Csatári Attila, Soós Róbert, Filer Iván.

Címkék: , ,