ERDON Helyi hírek

2011.08.15. 15:18

Búcsú Túrterbesen

Szatmár megye — Augusztus 15–én, Nagyboldogasszony ünnepén Túrterebesen a település szülötte, Nm. Ft. Cserháti Ferenc püspök celebrált búcsúmisét.

Szatmár megye — Augusztus 15–én, Nagyboldogasszony ünnepén Túrterebesen a település szülötte, Nm. Ft. Cserháti Ferenc püspök celebrált búcsúmisét.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében a túrterebesi, erdődi, nagymajtényi, felsőbányai, szamosdarai és hosszúmezői templomok lettek Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelve. A hétfői ünnep alkalmából Túrterebesen Nm. Ft. Cserháti Ferenc, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia külföldi magyarok lelkipásztori gondozásáért felelős püspöke celebrált búcsúmisét és mondott prédikációt. A templom bejárata előtt felállított szabadtéri oltárnál az Istenbe vetett hit fontosságáról beszélt hallgatóságának, akik úgy a templom kertjét, mint ennek környékét megtöltötték. A szónok a Szűzanya ünnepén is a keresztény életvitelre buzdította a jelenlévőket vagyis arra, hogy mindennapi életük tanúskodjon Krisztusba vetet hitükről, és Isten szeretetőről. Különben a neves személyiség pappá szentelésének negyvenedik évfordulója alkalmából tért vissza szülőfalujába hálát adni a Jóistennek az eltelt időért, s majd a szentmise keretében áldotta meg a Hosu Sebastian által Scheffler Jánosról, Bogdánffy Szilárdról és Romsa Tódorról készített kompozicionális portrét is. A szentbeszéd elhangzása után Ft. Ilyés Csaba ugocsai kerületi esperes, túrterebesi plébános köszönte meg mindenkinek a jelenlétet, akár a településről, akár távolabbról érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!