Az első hivatalos munkanap

Az első hivatalos munkanap
Nagyvárad- Hétfőn volt az első hivatalos munkanapja nagyváradi alpolgármesterként a legutóbbi tanácsülésen megválasztott Huszár Istvánnak.

Az RMDSZ-es elöljáró az Erdély Online-nak elmondta: múlt pénteken kapta meg az arról szóló értesítést, hogy a határozat az önkormányzat közlönyében is megjelent. Bár a beköltözés miatt végles formáját csak a délután órákban nyerte el az irodája, ez nem gátolta őt meg abban, hogy délelőtt 10 órától audiencián fogadja az első hozzá forduló lakost. Az illető hölgy a Kolozsvári úton lakik egy szociális bérlakásban, és azt panaszolta el neki, hogy nincs vize, mivel az előző bérlő 7000 lejes tartozást halmozott fel. Huszár István felvette a kapcsolatot a Vízművek igazgatójával, és mivel kiderült, hogy az ügy pozitív megoldása érdekében egy belső szabályzat módosítására van szükség, megegyeztek abban, hogy ezt javasolni fogják előterjesztésként a következő tanácsülés napirendi pontjai közt.
A fogadóóra után az új alpolgármester a gazdasági igazgatóság gyűlésén vett részt, melyen több olyan újdonságban is megállapodtak, amely intézkedések bevezetése a lakosság érdekében történik majd, ilyen például az adó és illetékbefizetési program módosítása a piramishelyiségben.

Ciucur Losonczi Antonius