Az első eredmények

Az első eredmények
Megvannak az érettségi első két kompetenciapróbájának központosított eredményei, tudtuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő helyettestől.

Amint a kimutatásokból kiderül, az első, román nyelv és irodalom próbán 4630 érettségiző vett részt megyénkben, közülük 517-en kaptak átlagos nyelvfelhasználói minősítést, 1131-en bizonyultak haladóknak, 2914 azoknak a száma, akik az elérhető legjobb, úgynevezett tapasztalt nyelvfelhasználói minősítést kapták meg; 68 diák nem jelent meg a kompetenciavizsgán, senkit nem zártak ki.
Ami a magyar nyelv és irodalom kompetenciavizsgát illeti, a 730 feliratkozott közül 650-en kapták a legjobb minősítést, 68-an a közepest és hatan bizonyultak átlagos nyelvfelhasználóknak. Ezen a felmérésen megyei szinten hatan nem jelentek meg.
Tizenöt érettségizőnek német nyelvtudásáról kellett számot adnia, közülük négyen minősültek átlagos, hatan haladó és öten tapasztalt nyelvfelhasználóknak. Mint a 24 érettségiző, aki szlovák nyelvből szóbelizett, a legjobb minősítést kapta.