Koronavírus

2020.10.05. 22:05

FRISSÍTVE | Románia korlátozza a magasabb fertőzöttségi szintű országokból érkezők beutazását

 Korlátozza Románia a magasabb fertőzöttségi szintű országokból érkezők beutazását – jelentette be hétfő este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Létavértes, 2020. március 16. A lezárt Létavértes-Székelyhíd határátkelõhely a magyar-román határon Létavértes közelében 2020. március 16-án. Az új koronavírus terjedése miatt Románia óvintézkedésként a magyar határszakaszon ideiglenesen bezárt négy átkelõhelyet. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

FRISSÍTÉS:

A lentiekben olvasható szigorítások nem érvényesek az ingázókra! Ahogy eddig is, karanténkötelezettség nélkül kelhetnek át a román-magyar határon azok az emberek, akik a határsávtól nem laknak 30 kilométernél messzebb, illetve fel tudnak mutatni egy munkáltatói igazolást, vagy ingatlanok tulajdonjogára vonatkozó igazolást.

Frissítette hétfő este az országos vészhelyzeti bizottság a magas járványügyi kockázatot jelentő országok listáját. 49 állam került fel a jegyzékre, szerdától az ezekből Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. Felkerült a listára többek között Magyarország, Spanyolország, Franciaország és Nagy-Britannia is.

A teljes lista: Izrael, Andorra, Montenegró, Bahrein, Aruba, Argentína, Guam, Bonaire, Sint Eustatius és Saba, Spanyolország, Csehország, Costa Rica, Puerto Rico, Bahama-szigetek, Moldovai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Gibraltár, Francia Polinézia, Sint Maarten, Libanon, Belgium, Panama, Zöld-foki Köztársaság, Amerikai Egyesült Államok, Peru, Kuvait, Kolumbia, Brazília, Örményország, Nagy-Britannia, Izland, Omán, Irak, Maldív-szigetek, Paraguay, Luxemburg, Belize, Egyesült Arab Emirátusok, Palesztina, Dánia, Líbia, Magyarország, Chile, Szlovákia, Ukrajna, Ausztria, Curacao, Grúzia, Katar.

Azoknak, akik legtöbb három napra érkeznek Romániába magasabb fertőzöttségű országból, az utazást megelőző 48 órában végzett negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk. Azoknak, akik hosszabb időre érkeznek az országba, 14 napra karanténba kell vonulniuk. A nyolcadik napon kérésre tesztelik őket, és ha a teszt eredménye negatív lesz, nem kell tovább karanténban maradniuk. Ellenkező esetben le kell tölteniük a 14 napos karantént – mondta hétfő este Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

 


Az országos vészhelyzeti bizottság hétfő esti ülését követően a tárcavezető azt mondta, azoknak, akik legtöbb három napra érkeznek Romániába magasabb fertőzöttségi szintű országból, az utazást megelőző 48 órában végzett negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk.

Azoknak, akik hosszabb időre érkeznek az országba, 14 napra karanténba kell vonulniuk. A nyolcadik napon kérésre tesztelik őket, és ha a teszt eredménye negatív lesz, nem kell tovább karanténban maradniuk. Ellenkező esetben le kell tölteniük a 14 napos karantént – mondta a miniszter.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában