Az élő hal a slágertermék a piacon

Az élő hal a slágertermék a piacon
Nagyvárad – A szilveszter előtti bevásárlás elvégzésekor olvasóink segítségére lehet az árakra vonatkozó összeállításunk, melyből kiderül hol és milyen árakon vásárolhatóak meg az év végi slágertermékek.

Alig múlt el a karácsony és az azt megelőző vásárlási roham, máris megélénkült a forgalom a piacokon és a bevásárló központokban. A vásárlói kereslet elsősorban a szilveszterkor népszerű árucikkekre irányul: halra, virslire, pezsgőre. A szilveszter előtti bevásárlókörútban olvasóink segítségére lehet az árakra vonatkozó összeállításunk, melyből kiderül hol és milyen árakon vásárolhatóak meg az ilyenkor megszokott slágertermékek. A bevásárlóközpontokban a pezsgők széles választékával találkozhatunk. Ha minőségibb pezsgőt keresünk, érdemes nagyobb üzletekben szétnéznünk. Ezek ára akár 45-50 lejt is elérheti. A legolcsóbb habzóbor ára 7 lej körül mozog. Alkoholmentes pezsgőt (gyermekeknek) 11-14 lejért láttunk. A piacokon egyelőre kevesebb a felhozatal ebből az italból. A virsli ára megegyezik az üzletekben és a piaci mészárszékeken: a sertésvirsli kilója 14 lejbe, a szárnyas virsli 16 lejbe, a sajtos virsli pedig 17 lejbe kerül.

Halválaszték

A hiedelem szerint a hal jó szerencsét, gazdagságot hoz az új évre, ezért a legnagyobb kereslet az élő és a fagyasztott halfélék iránt van úgy a piacokon mint az üzletekben. Ha az előbbi kerül az ünnepi asztalra, akkor a piacon érdemes körbenéznünk. A nagyvárad-rogériuszi piacon található üzletben egy kilogramm pisztráng 21,50 lej, az Amur, a harcsa, a ponty egyaránt 15 lej. A halárustól megtudtuk: nincs oka panaszra a kereslet iránt. Igény esetén egyébként itt meg is pucolják a megvásárolt halat. Az üzletekben gazdag a felhozatal a fagyasztott – főleg tengeri – halfélékből. A filézett makréla 17 lej (700 grammos kiszerelésben), a pisztráng (1kg) 28,30 lej, a csuka 13,45 (700 gramm). Az ínyencek

Címkék: , ,