Az elnöknek nem tetszik? Pech!

Klaus Iohannis román államfő
Klaus Iohannis román államfő
Egyetlen szóval reagált Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter a bértörvény tervezete kapcsán megfogalmazott államelnöki bírálatokra: ‘Pech!’

Arra kérdésre, hogyan kommentálja, hogy Klaus Iohannis elégedetlenségének adott hangot az egységes bértörvény tervezetével kapcsolatban, Lia Olguţa Vasilescu egy, az államelnök által a választási kampányában használt kifejezéssel felelt: ‘Pech!’

Klaus Iohannis május 22-én Brassóban nyilatkozott úgy, hogy véleménye szerint jogos a közigazgatásban dolgozók aggodalma az egységes bértörvénnyel kapcsolatban, de reméli, hogy a parlament és a kormány orvosolni fogja a jogszabály hibáit.

“Jogos a szakszervezetek aggodalma. Remélem, hogy az illetékesek megértik ezt, és javítanak a törvénytervezeten, ellenkező esetben az értéktelen lesz a helyi közigazgatásra nézve. (…) Az egységes bértörvényt közösen dolgozza ki a parlament és a kormány, övék tehát a felelősség, ugyanakkor azonban kiváló alkalom ez arra, hogy megvalósítsanak valami jót, és kívánom, hogy ez így történjen” – fogalmazott egy héttel ezelőtt az államfő.

A közigazgatásban dolgozókat tömörítő szakszervezetek országos szintű tiltakozó megmozdulásokat hirdettek erre hétre.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter