Az elmúlt egy hét összegzése

Az elmúlt egy hét összegzése
Szatmár megye – A múlt héten Nagykárolyban lezajlott kulturális, Zene Ünnepe fesztivált és a városnapokat foglalták össze a szervezők, a Művelődési Ház alkalmazottai.

Négy fontos napirendi pontja volt annak a sajtótájékoztatónak, amelyet tegnap délután tartottak a nagykárolyi Művelődési Házban. Georgescu Bogdan igazgató és Sarvadi Paul referens a rendezvényekkel kapcsolatban tájékoztattak. Sarvadi Paul a Művelődési Ház és a Könyvtár közös akciójáról, a filmvetítésekről beszélt. Elégedettségét fejezte ki a látogatók számával kapcsolatban, valamint annak a reményének adott hangot, miszerint a jövőben is magmarad ez a jó együttműködés a társintézménnyel. Az öt napon keresztül zajló Zene Ünnepével kapcsolatban az a következtetés vonható le, hogy van igény a kulturális programokra Nagykárolyban, mondta Georgescu Bogdan. Ezt bizonyítja az a rengeteg érdeklődő, akik nap mint nap ellátogattak a programokra. Attrocitás egyik napon sem történt, mind a fellépők, mind a közönség tagjaitól csak elégedett véleményeket hallottak. Nemcsak Nagykárolyból, hanem más városokból is érkeztek vendégek a koncertekre, előadásokra. Ilyenre még eddig nem volt példa a városban.

Fesztiválsors

A Zene Ünnepe kulturális fesztiválra közel 20000 lejt költött az önkormányzat. Ebből az összegből a hazai és a magyarországi zenevilág híres előadóit sikerült elhozniuk. A városnapi ünnepségek is gond nélkül zajlottak. Nagyon jó volt az együttműködés a rend őreivel és a csendőrséggel is, hiszen semmilyen attrocitás nem történt. A negyedik napirendi pont az ősszel megrendezésre kerülő négy fesztivállal kapcsolatos volt. Mint ismeretes folklór, régizene, színház és tehetségkutató fesztivált szerveznek. Mindegyik programját úgy szeretnék összeállítani, hogy értéket közvetítsenek és a résztvevők maradandó élményekkel gazdagodjanak. Ezt értékes díjak, színvonalas meghívottak és minőségi programok összeállításával kívánják elérni. A Kastélylakók fesztivál fődíja 500 euró lesz, a többi dobogós pedig értékes tárgynyereményt vihet majd haza. Ennek a négy fesztiválnak a megrendezésére 30000 lejt kaptak a Megyei Tanácstól. Ennek az összegnek a 10 százalékát a helyi önkormányzat biztosítja majd.

Kapcsolódó cikkek:

  • Városnapi zsibongás
  • Kilenc koncert csütörtökön
  • István a király más hangokkal
  • Nagykárolyi kulturális hét