Az ellenzék bírálja a ‘kapzsisági adó’ bevezetésének szándékát

Ionel Dancă
Ionel Dancă
Az ellenzék bírálja a ‘kapzsisági adó’ bevezetésének szándékát. Ionel Dancă, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szóvivője szerint a kormány ‘kapzsisága’ tönkreteszi a gazdaság legfontosabb ágait.

Meglátása szerint a kormány ‘brutális beavatkozása’ meg fogja zavarni a szabad piacot, elriasztja a befektetőket és romba dönti a hitelezési rendszert, aminek katasztrofális következményei lesznek a gazdaságra nézve.

Victor Ponta a Pro Románia párt elnöke rámutatott: Viorica Dăncilă miniszterelnök ‘hazudott’, amikor kijelentette, hogy semmilyen új adót nem vezetnek be.

Ponta szerint nem világos, hogyha olyan nagyok az állami bevételek, amint mondják, és van pénz minden projektre, akkor ‘miért kell egyik adót a másik után bevezetni’.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kedden jelentette be, hogy a kormány azt javasolja, hogy január 1-jétől vezessenek be egy ‘kapzsisági adónak’ nevezett adót, amelyet a bankokra vetnének ki abban az esetben, hogyha a három és hat hónapos bankközi hitelkamatláb (ROBOR) meghalad egy bizonyos határértéket.

www.agerpres.ro