Az élelmiszereket ellenőrizték

Szatmár megye — Az ortodox húsvét közeledtével, az élelmiszereket ellenőrizték a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai. „Fokozottan figyeljünk az ünnep előtti bevásárláskor”— ezt tanácsolja mindekinek, aki az ortodox húsvétra készül Lucian Rus, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főfelügyelő–helyettese.

Az ilyenkor hagymoányos élelmiszerek, illetve tojásfestékek ellenőrzését már megkezdték a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai, azonban az akció ezen a héten is folytatódni fog. A legtöbb hiányosságot a fagyasztott halnál tapasztalták a szakemberek, így 42,5 kiló halat vontak ki ideiglenesen, 208 kilót pedig véglegesen a forgalomból. „Örvendetes tény viszont, hogy hetek óta nem érkezett valutabeváltóval kacsolatos bejelentés”— tette hozzá Rus főfelügyelő–helyettes.

A tojásfestékek vásárlásakor nagyon fontos, hogy a használati utasítás szerint kell eljárni, ellenkező esetben káros lehet az egészségre. Bárány– illetve juhhús vásárlásakor ajánlott mészárszékekből, élelmiszerüzletekből vásárolni. Csak olyan hústerméket vásároljunk meg, amely el van látva az Állategészségügyi Igazgatóság pecsétjével.