Az egyszerű kerttervezés titka

Az egyszerű kerttervezés titka
A kerttervezésben nagyszerűen hasznosítható az alábbiakban leírt 10 olyan lépés, amely gyakorlatias tanácsokkal látja el az érdeklődőt. Lássuk hát, melyek ezek a lépések, amelyek megkönnyíthetik életünket kertünk kialakításakor!

A tökéletesen kivitelezett kertben jól érezzük magunkat és szívesen tartózkodunk benne. Ehhez viszont egy sikeres terv szükséges, amelynek alapján megvalósíthatjuk álmaink kertjét. Gyermekkori emlékeinkből, egy hajdani kert vagy park látványa is inspirálhat, de magazinokból vagy szaklapokból is meríthetünk ötleteket, de az is lehet, hogy egyszerűen csak egy, az utazásaink illetve kirándulásaink alkalmával megpillantott kert ragadta meg képzeletünket. A kivitelezés megköveteli a döntéshozatalt, a szervezett munkát, és a siker érdekében a személyre szabott kert megtervezését először papíron rögzítsük, majd a gyakorlatban is valósítsuk meg.

Kerttervezés 10 lépésben

1. Vessük papírra az általunk elképzelt kert képét, és értékeljük kritikusan a lehetőségeket. Vegyük figyelembe az olyan előnyös környezeti sajátságokat, mint a már kifejlett fák vagy a szép kilátás, majd az esetleges hátrányokat, mint a rossz vízelvezetésű talaj vagy a terasz repedezett kőburkolata. Készítsünk két listát. Az egyiken azok a tervek szerepeljenek, amelyekben a leendő kertből eltávolítandó tárgyakhoz kapcsolodó műveleteket soroljuk fel, mint a kiszáradt fa kivágása vagy a régi hinta leszerelése. A másik lista a fejlesztési terveket tartalmazza, mint például egy új terasz építése, a kerítés megjavítása vagy az évelő növényeknek szánt ágyások bővítése.

Folytatás az edenkert.hu oldalán

 


Címkék: , , ,