Az egészségügyi tárca büntetőjogi feljelentést tesz az oltások hasznos voltát cáfoló kampány kezdeményezői ellen

A szórólapokon jogtalanul tüntetik fel a minisztérium, a WHO és az UNICEF logóját is
A szórólapokon jogtalanul tüntetik fel a minisztérium, a WHO és az UNICEF logóját is
Büntetőjogi feljelentést készül tenni az egészségügyi minisztérium azok ellen, aki olyan információkat terjesztettek, miszerint az oltások hatástalanok, sőt, veszélyesek – jelentette be Sorina Pintea egészségügyi miniszter.


Pintea kifejtette, hogy csütörtökön az általa vezetett intézmény büntetőjogi feljelentést fog tenni azok ellen, akik a közterületeken kihelyezett plakátokon, a lakosság postaládáiba tett szórólapokon és a közösségi oldalakon az oltások hasznosságát tagadó információkat terjesztettek.

Az egészségügyi minisztérium közleményben szögezte le, hogy a Romániában használt oltóanyagokat a legmagasabb minőségi standardok alapján ellenőrzik. ‘Az egészségügyi minisztérium elhatárolódik az oltások hatékonyságát megkérdőjelező és az oltásokat veszélyesként bemutató, félretájékoztató és manipuláló kampánytól’ – olvasható a szaktárca közleményében.

A minisztérium hozzáteszi: az oltások hasznos voltát cáfoló kampányban jogtalanul használják bizonyos intézmények vizuális megkülönböztető jegyeit, és a közösségi oldalakon, plakátokon és szórólapokon terjesztett hamis állítások félrevezetik a szülőket, a lakosság egészségét veszélyeztetve.

www.agerpres.ro