Az Atlantis Group felkérte a román államfőt, hogy legyen ,,az oktatás globális támogatója”

Akt.:
Az Atlantis Group felkérte a román államfőt, hogy legyen ,,az oktatás globális támogatója”
Az Atlantis Group felkérte a román államfőt, hogy legyen ,,az oktatás globális támogatója”. Klaus Iohannis csütörtökön fogadta a Cotroceni-palotában az oktatás mellett elkötelezett londoni székhelyű csoport küldöttségét – tájékoztat az Államelnöki Hivatal közleménye.

 

Az államfő üdvözölte az Atlantis Group szándékát, hogy támogatást nyújtson a romániai a tanárok képzésének javítása és az oktatási folyamat minőségének emelése érdekében, e tekintetben kiemelve a ‘Képzett Románia’ projektet, amelynek eredményeit közvitára bocsátották. A csoport bemutatta rövidtávú elképzeléseit. “Az ülésen kifejtett vélemények rávilágítottak arra a közös elképzelésre, hogy mindenki számára biztosítani kell a minőségi oktatást, és megteremtették a körülményeket a jövőbeli együttműködésekhez” – írja a nyilatkozat. “Az Atlantis Group képviselői felhívták Románia elnökét, hogy tapasztalatát és az ezen a területen már megtett erőfeszítéseit felhasználva, legyen az oktatás globális támogatója” – tájékoztat az elnöki hivatal.

Az Atlantis Group tagjai államfők és volt oktatási miniszterek, akik erőfeszítéseket tesznek az oktatás legfontosabb kihívásainak globális kezelésére, valamint a vezetők és döntéshozók új generációinak támogatására az oktatáspolitikában. Az Atlantis Group küldöttségében részt vett többek között: Rosalia Arteaga (Ecuador), Remus Pricopie (Románia), Jozef (Jo) Ritzen (Hollandia), Claudia Costin (Brazília), David Coltart (Zimbabwe), Armin Luistro (Fülöp-szigetek), Hekia Parata (Új-Zéland), Srdjan Verbic (Szerbia), Sabri Saidam (Palesztina), George Werner (Libéria).

 

www.agerpres.ro