Az ANOFM 1.435 munkahelyet ajánl az unió területén, legtöbbet Spanyolországban és Olaszországban

Illusztráció
Illusztráció
Az Európai Gazdasági Közösség Munkáltatói Szervezete (SEE) az EURES Románia hálózaton keresztül 1.435 munkahelyet ajánl az unió területén, legtöbbet Spanyolországban és Olaszországban – írja az Országos Munkaerő-foglakoztatási Ügynökség (ANOFM) az AGERPRES hírügynökséghez szerdán eljuttatott közleményében.

Eszerint Spanyolországban van a legtöbb szabad munkahely, 816, főleg szakképzetlen munkás, mezőgazdasági munkás, kamionsofőr és masszőr munkakörökben. Olaszországban 140 állás van, többek között asszisztenseknek, gondozóknak, Németországban 126 munkahelyet ajánlanak, legtöbbet asszisztenseknek, Szlovákiában 87-et.

Ugyancsak az EURES hálózaton keresztül a román állampolgárok pályázhatnak Ausztriában 80, Nagy-Britanniában 60, Máltán 30, Csehországban 25, Szlovéniában 20, Norvégiában 12, Bulgáriában 10, Horvátországban 10, Finnországban 6, Magyarországon 6, Írországban 5, és Luxemburgban 2 állásra.

Az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak a www.eures.anofm.ro honlapon, illetve az ANOFM bukaresti, vagy megyei kirendeltségeinél.

AGERPRES/(RO – szerző: Beorge BĂNCIULEA, szerkesztő: Nicoleta GHERASI; HU – szerkesztő ERDÉLY András)

www.agerpres.ro

Címkék: ,