Az állampolgárok először dönthetnek arról, hogy kit választanak jövőre!

Akt.:
Az állampolgárok először dönthetnek arról, hogy kit választanak jövőre!
Az USR létrehozása óta megígérte, hogy más irányelvet fog követni. Megígértük, hogy közelebb hozzuk a politikát az emberekhez. Megígértük, hogy átláthatóak leszünk, és megsemmisítjük a politikusok és választóik közti akadályokat.

Mivel a politika nem egy kiválasztott klub kiváltsága, amelybe a tagok ismeretségi kritériumok alapján kerülnek. A politika a társadalom azon területe, amely mindegyikünk életét befolyásolja, életkortól, szakmától vagy társadalmi státustól függetlenül. 2016-ban az USR volt a parlamenti választások vitathatatlan meglepetése.

Az USR olyan emberekből alakult, akik nem voltak jártasak a politikában. Elmentünk a Parlamentbe, és az átláthatóság szellemében megváltoztattuk a szabályokat.

Az USR általános tanácsadói küzdenek a rendszerrel, és megakadályozzák a közpénz elherdálását. És ezt a modellt szándékozunk megismételni Nagyváradon és Bihar megyében. Ki akarjuk nyitni a politika ajtaját, hogy az állampolgárok hozzá tudjanak szólni mindahhoz, ami a közösségi életet jelenti.

Két éve négy nagy választási célkitűzésünk van, amelyeket elérhetünk és meghaladhatunk. Az első május 26-án volt, amikor az USR-PLUS Szövetség rendkívüli eredményt ért el az európai parlamenti választásokon, a harmadik helyen végeztünk Románia legfontosabb politikai formációi között, rövid távolságra a két történelmi párttól. Megszereztük a választópolgárok bizalmát, és ez rendkívül értékes és fontos számunkra. Ez azt jelenti, hogy amit megígértünk, meg is tettük. És így is folytatjuk.

A következő választási célkitűzést az elnökválasztás jelenti, ahol az USR-PLUS Szövetség jelöltje Dan Barna, az USR elnöke. Ez a kép az, amit az USR népszerűsít: egy új ember a politikában. Egy olyan ember, aki sikeres karriert futott be, és most valami jobbat akar ajánlani Romániának. Mert az USR Románia korszerűsítését szeretné elérni, és ezt kompetens, értékes emberekkel lehet elérni, akik a közösség érdekeit személyes érdekeik fölé helyezik. Ez az USR felfogása, amelyhez egyre többen csatlakoznak.

2020-ban két másik fontos célkitűzést kell elérnünk, az egyiket a helyhatósági, a másikat pedig a parlamenti választások jelentik. Az USR mindkettőre felkészül idő előtt, hogy az állampolgárok számára a legjobb választási ajánlatot, hozzáértő jelölteket és jövőképet nyújtsa, egyértelmű programokkal, amelyek fő célja: Románia modernizálása.

2020 júniusában helyhatósági választások lesznek, a polgármesterek és a megyei tanács elnökeinek egyfordulós megválasztása. Ezt fontos tudni minden szavazópolgár számára, mivel szavazásuktól függ a különböző projektek végrehajtása, amelyek igen fontosak egyes városi vagy vidéki közösségeknek. Véget kell érjen az a korszak, amikor hozzáértés nélküli emberek kerültek fontos beosztásokba.

A Bihar megyei USR átfogó és átlátható eljárást indított a megyei tanács és a helyi tanácsok jelölteinek kinevezésére az összes településen. Két hónapon belül a jelöltek kötelessége bemutatkozni és bemutatni saját elképzelésüket a helyi közigazgatás megváltoztatásáról és korszerűsítéséről. Be kell mutatnia választási tervét, amely megvilágítja, mi a legnagyobb probléma a közösségekben, és milyen megoldásokat javasol.

Azoknak a kollégáinknak, akik aktívan részt akarnak venni a helyi önkormányzatokban és a megyei tanácsban, egységeseknek, szakértőknek kell lenniük saját területükön, bizonyítaniuk kell a nyilvánosság előtt a Bihar megyei USR által szervezett vitákban. A jelöltek kinevezésének teljes folyamatát úgy tervezték meg és építették fel, hogy azok, akiket megválasztunk, vitát tudjanak folytatni más pártok jelöltjeivel, főleg annak demonstrálására, hogy gyakorlatba tudják ültetni elképzeléseiket.

Azt mondjuk, hogy a folyamat átlátható, mert létrehoztunk egy speciális weboldalt erre a célra (www.bihor.usr.ro), ahol jelöltjeink egyenként be vannak mutatva választási programjaikkal együtt, így a választó nemcsak a jelöltet ismerheti meg, hanem az elképzeléseit is.

Az elnökválasztási kampány részeként (október 10−27.), amelyben közösen támogatjuk Dan Barnát a Cotroceni-ért folyó versenyen, az USR helyi tanácsosjelöltjei utcára vonulnak, hogy szóba álljanak a választókkal, és meghallgatják javaslataikat.

Az átláthatóság szellemében, amely az USR-t jellemzi, a belső kampány végén, 2019. november 28-án a Bihar megyei USR nyilvános vitát szervez a „Mit javasolok a helyi, illetve a megyei tanácsnak?” témában. A bihariak − függetlenül attól, hol élnek − nyilvános konzultáció során szavazhatnak majd az általunk javasolt jelöltekre. Ez a szavazás fontos számunkra, hogy felmérjük jelöltjeink meggyőző erejét. Számukra ez szükséges visszajelzés a 2020 júniusi választásokra való felkészülésben.

Az USR betartja az ígéretét. Egy másfajta politikát vezetünk be, és közelebb hozzuk a politikát az állampolgárokhoz. Az átláthatóság olyan elv, amit nem adunk fel. A bihariakat arra kérjük fel, hogy vegyenek részt a helyi és a megyei tanácsi képviselőaspiránsok kijelölésében. Fontos, hogy megismerjük egymást, és együtt változtassuk meg, modernizáljuk Romániát, hogy boldogok lehessünk ebben az országban!

(Fizetett hirdetés: H 292726)

Ezt a cikket a Mentsétek meg Romániát Szövetség (az USR PLUS Szövetség tagja) megbízásából a Marketing Ideas Kft. gazdasági társaság készítette, azonosító kódszáma: 31190011.

Címkék: , ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .