Az államfő szeptember 4-re összehívta a CSAT ülését

Az államfő szeptember 4-re összehívta a CSAT ülését
Klaus Iohannis államfő szeptember 4-re összehívta a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését. A napirenden többek között a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításának megvitatatása szerepel – közölte pénteken az Államelnöki Hivatal.

A dokumentum szerint a CSAT titkársága kidolgozott egy határozattervezetet a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításával kapcsolatban, amelyről augusztus 21-én értesítette a pénzügyminisztériumot és a tanács tagjait. A CSAT működési szabályzata szerint, a határozatot a tagok egyöntetű egyetértésével lehet meghozni. Minthogy azonban a CSAT nem minden tagja értett egyet a javasolt módosításokkal, Klaus Iohannis a tanács összehívásáról döntött, hogy kielemezzék a költségvetés-kiigazítás tervezetét. Az államfő 2018. szeptember 4-én 13 órára hívta össze a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülését.

Az elnöki hivatal közleménye szerint a CSAT titkársága mindenben betartotta a vonatkozó jogszabályokat.

A kormány kedd este jelentette be, hogy levelet intézett Klaus Iohannishoz, amelyben kéri, hogy az államfő hívja össze a CSAT ülését.

Ezt megelőzően az államelnöki hivatal azt közölte, hogy a CSAT főtitkára egyénileg kéri a tagok beleegyezését, hogy módosító javaslatot terjesszenek elő a védelem területén érintett intézmények tervezett költségvetés-kiigazításához.

www.agerpres.ro