Az Agricover Credit folytatja terjeszkedését, és megnyitja első fióktelepét az észak-nyugati régióban, Nagyváradon.

Akt.:
Az Agricover Credit folytatja terjeszkedését, és megnyitja első fióktelepét az észak-nyugati régióban, Nagyváradon.
Innovatív finanszírozási megoldások kizárólag gazdák számára

Nagyvárad. Az Agricover Credit a fő nem bank jellegű pénzügyi intézmény, amely kizárólag mezőgazdasági finanszírozásra szakosodott, csütörtökön, Nagyváradon felavatta első első fióktelepét az észak-nyugati régióban, Nagyváradon. Ez a vállalat kilencedik fiókja országos szinten.
Az Agricover Credit elkötelezte magát abban, hogy támogassa a román gazdálkodók teljesítményét és versenyképességét mezőgazdasági tevékenységekre szabott megoldásokkal, azonnali válasszal a felkérésekre, és egyszerű, bürokráciamentes hozzáféréssel a pénzhez, amire a gazdának szüksége van egy korszerű és nyereséges mezőgazdasági üzleti vállalkozás fejlesztéséhez.
„ Az Agricover Credit irodáját az észak-nyugati régióban, annak a rendkívüli munkának a megbecsülése és elismerése jeleként nyitjuk meg, amit a gazdák végeznek ebben az országrészben. Azért jöttünk, hogy támogassuk teljesítményüket és odaadásukat, ez jelenlétünk fő érve itt.„ – mondta Robert Rekkers, az Agricover Credit vezérigazgatója.
Bővítésünk, új fióktelepek megnyitásával a nagy növekedési potenciállal rendelkező mezőgazdasági területeken, része az Agricover Credit stratégiájának, melynek célja közel lenni az ügyfelekhez, hogy minél gyorsabban eleget tudjunk tenni támogatási kérelmeiknek. Az Agricover Credit célja, hogy növelje a gazdálkodó ügyfelek számát, különösen a mikroszegmenst, a 100 hektár alatti gazdaságokat és az állattenyésztést.
„Ez egy különleges nap az Agricover számára, mert megnyitjuk fióktelepünket az észak-nyugati országrészben, ami azt jelenti, hogy az Agricover megerősíti pozcícióját, ebben a régióban, azt jelenti, hogy hosszú távú elkötelezettséget vállalunk, és nem utolsósorban azt jelenti, hogy sokkal operatívabbak, gyorsabbak leszünk, és hatékonyabban, hamarabb tudunk majd reagálni a gazdák igényeire.„ – mondta a fióktelep megnyitóján Călin Marian, az Agricover Credit regionális igazgatója.
A nagyváradi avató ünnepségen részt vettek mind a helyi önkormányzat képviselői, mind a mezőgazdasági termelők, az Agricover Credit által nyújtott szolgáltatások kedvezményezettjei.
Traian Bodea, a Bihar Megyei Tanács alelnöke kifejezte háláját amiért a Bihar megyei gazdálkodóknak így megbízható partnerük lesz.
„A Bihar Megyei Tanács gratulál Önöknek döntésükért. Örülünk, hogy mi vagyunk az a nyugat-romániai megye, amelyre a választásuk esett, hogy itt nyitották meg telephelyüket. Mindannyian tudjuk, hogy pénzzel lehet pénzt csinálni, és vannak olyan határidők, amelyeket nem lehet halasztani. Az, hogy Önök elébe mennek az ügyfelek, a termelők igényeinek, akiknek szükségük van készpénzre annak érdekében, hogy teljesíteni tudjanak, ugyanakkor profitot termeljenek, nagyon sokat jelent az északnyugati régióban.„ – mondta a Bihar Megyei Tanács képviselője.

Testreszabott megközelítés

Hogy minél több segítséget nyújthassanak a gazdáknak, az Agricover szakemberei kimennek közvetlenül a gazdaságokba.
“Itt vagyunk, készen arra, hogy támogassuk a gazdák fejlődését. Több száz ügyfelünk van ebben a térségben, és nagyon fontos, hogy mellettük álljunk és felajánljuk nekik a szükséges pénzügyi megoldásokat, gyorsan és egyszerűen. Van egy mobil csapatunk, olyan szakemberek, akik kimennek a farmokra, hogy megtalálják a legjobb finanszírozási megoldást, legyen szó akár forgóeszközről vagy mezőgazdasági földterület megvásárlásának finanszírozásáról.” nyilatkozta Robert Rekkers.
A mezőgazdaság, a régió gazdaságának fontos összetevőjévé válhat, egy performáns mezőgazdasági ágazat fejlesztéséhez azonban szükségünk van speciális megoldásokra. „Mivel az észak-nyugati régió kiterjedt legelőkkel és kaszálókkal rendelkezik, hatalmas növekedési potenciált látunk az állattenyésztési ágazat, különösen a hússzarvasmarha tenyésztésben. Ebben a tekintetben különleges megoldásokat és programokat készítettünk a gazdálkodók számára.„ – mondta az Agricover Credit vezérigazgatója.

Integrált lánc

Agricover Credit IFN – az Agricover Holding leányvállalata, az első pénzintézet Romániában, mely kizárólag növénytermesztési és állattenyésztési ágazatban dolgozó gazdáknak kínál pénzügyi megoldásokat. A konkrét mezőgazdasági tevékenységek megismerése és megértése teszik lehetővé az innovatív termékek fejlesztését, a forgóeszköz és beruházások finanszírozásával, rugalmas módon, a gazdák igényeihez igazítva.
Gyorsan növekedett, néhány év alatt elérte, hogy az egyik legfontosabb szereplője lett a gazdák finanszírozásának. Az Agricover Credit 2017-ben 1,37 milliárd lej összértékben nyújott hiteleket országos szinten, szám szerint 2350 gazdának.
2017-ben a BERD az Agricover Holding Rt. részvényese lett, egy 32 millió lejes beruházással a társaság tőkéjébe, így közel 13 százalékos résztulajdonos.
Az Agricover Holding egyesíti Agri-Business tevékenységeket – mezőgazdasági inputok (vetőmagok, növényvédő szerek, műtrágya, gázolaj) forgalmazása, a gabona és olajos magvak beszerzése és felhasználása, szilózási szolgáltatások és Agri-Finance.
A nagymértékben integrált üzleti modellel és a több mint 4500 mezőgazdasági termelővel országos szinten, az Agricover Holding egy fontos láncszem, ami fenntartja az agribusiness teljes értékláncának hatékonyságát, speciális megoldásokat kínálva gazdák vállalkozásainak fejlesztésére Romániában.