Az ötödik helyen zártak a női kosarasok

Az ötödik helyen zártak a női kosarasok
A szatmárnémeti Tarţa Enikő, Mészáros Anita és Claudia Pop is szerepelt a román U20–as válogatottban a B–osztályos női kosárlabda–válogatottban, amely a B–osztályos Eb–n szerepelt.

Az előkelő ötödik helyen zárt Románia U20–as női válogatottja a lengyelországi Poznanban rendezett B–osztályos kosárlabda–Európa–bajnokságon.

A Simona Muşat és Ioannis Diamantakos edzőpáros által felkészített korosztályos válogatottban egyébként több szatmári játékos is szerepel, illetve olyanok, akik a következő idényben már a Szatmárnémeti VSK élvonalbeli csapatát erősítik. Ifjabb Tarţa Enikő volt a román csapat legeredményesebb játékosa: a nemzeti együttes helyosztó mérkőzésén a hollandoknak 20 pontot dobott, Mészáros Anita és Caludia Pop pedig 9 illetve 6 ponttal járult hozzá Románia 66–46 arányú győzelméhez. De szerephez jutott a torna során a VSK új játékosa, Andreea Nemeş is.

A román együttes egyébként öt győzelemmel és két vereséggel zárta a poznani tornát. A csoportmérkőzések során előbb szlovákiától szenvedtek vereséget a román lányok, majd Nagy Britania, Írország majd az addig veretlen Magyarország válogatottját is legyőzték. A negyeddöntőben a házigazda lengyel válogatott győzött Mu§at és Diamantakos együttese ellen, a helyosztón pedig Izrael és Hollandia ellen nyertek a románok.

A B–divíziós tornát végül világbajnoki ezüstérmes Svédország nyerte, második lett Lengyelország, harmadik Magyarország és negyedik Szlovákia.

Románia utánpótlás válogatottja egyébként tavaly hétből egyetlen mérkőzést tudott megnyerni, így érthető a görög származású edző elégedetsége. „Nagyon értékes játékosok alkotják ez a válogatottat, akik a jövőben sokra vihetik” – mondta Ioannis Diamantakos.

Eredmények

Csoportmérkőzések: Románia – Szlovákia 43–62, Románia – Nagy Britania 69–61, Románia – Írország 74–47, Románia – Magyarország 41–35.

Negyeddöntő: Románia – Lengyelország 53–59.

Helyosztó, az 5–8. helyért: Románia – Izrael 77–64; az 5. helyért: Románia – Hollandia 66–46.