Az önzetlen segítségnyújtás példája

Az önzetlen segítségnyújtás példája
Nagyvárad – Az EMNT Bihar megyei képviselői pénteken a sajtó jelenlétében nyújtották át a jótékonysági céllal szervezett újévi fogadáson összegyűlt pénzadományt, a segítségre szoruló két családnak.

A január elején tartott hagyományos újévi fogadást az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Biharmegyei szervezete rendezte a Királyhágómelléki Református Egyházkerület székházának dísztermében. Az est házigazdája Tőkés László, az EMNT elnöke, az Európai Parlament alelnöke volt. A nagyszabású rendezvényen két súlyosan beteg gyermek javára gyűjtöttek adományt: a két éves Gyökeres Angelonak és a tizenegy éves Horváth Tamásnak. A gyerekek betegségének történetét a sajtóban megjelent írásoknak köszönhetően már sokan ismerhetik. Az este során összesen 5200 lej gyűlt össze, ezt kétfelé osztva fejenként 2600 lej kerülhetett a beteg gyermekek banki számlájára. Az adományt, pontosabban az átutalást igazoló banki kivonatot pénteken a sajtó jelenlétében nyújtotta át a két családnak Orbán Mihály, az EMNT partiumi elnöke, Török Sándor, az EMNT Bihar megyei elnöke, valamint Zatykó Gyula, a Demokrácia Központok Partiumi Regionális Hálózatának igazgatója.
Látogatók

A segítségre szoruló gyermekek családját nagyváradi otthonukban keresték fel az EMNT képviselői. Első útjuk Horváth Tamáshoz vezetett, aki veleszületett szívbillentyű-elégtelenségben szenved. Itt Horváth Katalin, Tamás édesanyja, illetve a beteg kisfiú fogadta őket. A lelkileg megviselt asszony elmondta, a kolozsvári műtétre összesen 1500 euróra lenne szükségük. Az értelmes és rendkívül rokonszenves kisfiútól megtudtuk nagyon hiányzik neki az iskola, ezért szeretne minél hamarabb meggyógyulni. Katalin könnyes szemmel mondott köszönetet a segítségért.
Hasonló megilletődöttséggel fogadta a Gyökeres család is a látogatókat. A szép, rendben tartott albérleti lakásban otthon volt a családfő és élettársa is. Az anya ölében ott ült a kis Angelo, aki megijedt a szokatlan vendégseregtől és a fényképezőgépek villogásától. Az apa, Gabriel mondott köszönetet az EMNT-nek a segítségért. Elmondta: már csak napok kérdése és megműtik a kétéves Angelot. Több műtétre is szükség lesz, ugyanis a daganat átterjedt a medencecsontra, onnan pedig nehezen lehet eltávolítani a rákos daganatot. Külföldi gyógyszerekkel kezelik, és mindent tőlük telhetőt megtesznek gyermekük gyógyulása érdekében. A látogatók azzal a reménnyel búcsúztak mindkét családtól, hogy a gyerekeknek mihamarabb sikerül leküzdeni a betegséget.

Mészáros Tímea