Az Újpestet verő Jászvásár ellen

A szerda esti Diósgyőr elleni mérkőzés után pénteken 10.30 órától újabb előkészületi találkozót vív a Nagyváradi Bihar FC: a Városi stadionban sorra kerülő meccsen a Jászvásár lesz az ellenfele.

„Ha az első félidő elején 4–0-ra vezetünk a Diósgyőr ellen, akkor sem lett volna nagy a különbség vagy irreális az eredmény” – foglalta össze röviden a Bihar FC első félideji játékát Víg Zoltán, a váradi labdarúgócsapat másodedzője. „A szerda esti Diósgyőr elleni barátságos mérkőzés 13. percében már 2–0 volt a javunkra, s bár a következő momentumban szépítettek a hazaiak, továbbra is mi irányítottuk a találkozót, s Lukács, Bucur, Radu és Novák révén óriási gólhelyzeteket hagytunk kihasználatlanul” – folytatta a szakember, aki kiemelte a fiatal Novák jó játékát, viszont a védekező szárnyak gyengébb momentumaira is rávilágított, valamint „néha égbekiáltó volt a belső védők és a középpályások helyezkedése a diósgyőri pontrúgásoknál”.

Japán gólok

A tréner megemlítette, hogy amíg a „mieink szórakoztak a helyzetekkel, addig az ellenfél játékosai roppant hatékonyan használták ki a helyzeteiket, így a támadó középpályás japán Homma Kazuo, aki kétszer is betalált. Sebők Vili mozgásán is látszott, hogy egykoron magyar válogatott is volt, s ellenünk is megmutatta, hogy halálbiztosan értékesíti a tizenegyeseket”.

Pénteken 10.30 órától újabb mérkőzést játszik a BFC, ezúttal már hazai pályán, a Városi stadionban: ellenfele az I. Liga egyik szereplője, a Jászvásári Politehnica lesz, amely szerdán az Újpest ellen diadalmaskodott 1–0 arányban.

Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK–Nagyváradi Bihar FC 4–2 (2–2), vezette: Fábián. Diósgyőr, Városi Stadion, 400 néző. Gólszerzők: Tchana (14. p.), Homma (36. és 49. p.), Sebők V. (60. p., 11-esből), illetve Lukács (8. p.), Cosma (13. p.). DVTK: Somodi (Vojinovic) – Lakatos, Sebők V. (Lipusz), Milicic (Kállai), Gohér (Kerényi) – Kamber, Pintér (Takács P.) – Tchana (Szélpál), Pelecaci, Homma – Szabó V. (Sáfár). Edző: Vágó Attila. Bihar FC: Lipitor (Paul) – Ţârcă (Indrieş), Ambrus (Lőrincz), Muscă, Cosma (A. Achim) – Mihu, Novák (Teşan), Ploscar (Butuc), Radu (Ayza) – Lukács (Matei), Bucur (Niţă). Edzők: Georghe Silaghi és Víg Zoltán.