Az „újjászületést” ünnepelte a Szatmárnémeti Olimpia

Az „újjászületést” ünnepelte a Szatmárnémeti Olimpia
Hétfőn közösen ünnepelt a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata a klub vezetőségével és a meghívott vendégekkel egy helyi étteremben. A szakmai stáb és a klub vezetői is úgy értékeltek, hogy a „sárga–kékek” egy sikeres évet zártak.

 

„Edzői pályafutásom legsikeresebb éve volt 2011” – mondta Csík Tibor, a III. ligás Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat vezetőedzője, akit arra kértünk meg, hogy értékelje a legénysége idei teljesítményét. „Amit elterveztünk, azt sikerült véghez vinni. De ehhez szükség volt sok segítségre, támogatásra, amit megkaptunk, ezért köszönet az illetékeseknek. Úgy érzem, ebben az évben egy hullámra álltunk, és ez sodor minket. Kezdődött az egész a IV. ligás bajnokság megnyerésével, és az osztályzón elért hatalmas sikerrel folytatódott. A harmadosztályos bajnokságban a bennmaradást tűztük ki célul, ehhez képest a 6. csoport 2. helyén zártunk. Remélem ez a lendület tovább tart. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz majd a bajnoki visszavágó” – folytatta a szakvezető, aki úgy gondolja, a csapata megállná a helyét a másodosztályban is.

 

A legjobbak vagyunk

„A csapat játékosainak tudása és a keret szempontjából úgy gondolom, hogy az Olimpia megüti a II. ligás szintet. De ez már inkább az anyagiakon múlik. Persze ezt a csapatot is lehetne tovább erősíteni úgy, hogy továbbra is csak szatmáriakból építjük a keretet. Vannak még másodosztályos együtteseknél játszó szatmáriak, határon túl focizó szatmáriak, akiket haza lehetne hívni, és egy igazán ütős, másodosztályos csapatot építeni. De csak addig nyújtózhatunk, ameddig a takaró él” – tette hozzá Csík Tibor. A vezetőedző szerint az Olimpiának van a legerősebb csapata a III. Liga 6. csoportjában. „Feltérképeztük a szériánkat. Szerintem nálunk jobb játékoskerete egyik csapatnak sincsen. Volt egy két botlás az őszi mérkőzéseken, viszont mindez nem jelenti azt, hogy az ellenünk nyertes együttes jobb lett volna” – mondta a fiatal tréner.

 

Verejtékes munka

„2008–tól dolgozunk azon, hogy életbe tartsuk a halálra ítélt Olimpiát. Kevesen tudják, hogy verejtékes munka van a háttérbe. Most elindult a csapat egy jó úton, csak most már nem szabad abbahagyni – értékelt az együttes elnöke, Szilágyi István. – Mi mindenben tartottuk magunkat az ígéretekhez. Csakis szatmáriak alkotják a csapatot, ami szerintem a legfontosabb dolog. És ne felejtsük, még vannak szatmáriak szétszórva az országban más csapatoknál. Mindig lehet többet kívánni, mindig lehet többet akarni, viszont a sportban ehhez kell egy megfelelő támogatás is. A Szatmár Megyei Tanács mellettünk áll, és mindenben segít. Viszont szükségünk van magántámogatókra is” – folytatta Szilágyi.

A csapat és a meghívott vendégek hétfőn az Aurora étteremben ünnepelték ezt a sikeres évet. Mint ismeretes, a IV. ligás bajnoki döntőben az Óvári Someşult verték a „sárga–kékek”, Nagyváradon pedig 6–0–ra verték a szilágysági Ördögkuti Meseşul csapatot. A III. Liga 6. csoportjában az őszi idény végén az Olimpia a 2. helyen zárt, két ponttal lemaradva az éllovas Brassói Corona mögött, és három pont előnnyel a harmadik Nyárádtői Unirea előtt.