Avram Iancut Gábor Áronért

Avram Iancut Gábor Áronért
Sepsiszentgyörgy – Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere válaszolt a helyi Szociáldemokrata Párt képviselője által megfogalmazott kérésre.

Pár napja ugyanis Horia Grama szociáldemokrata parlamenti képviselő azt kérte Sepsiszentgyörgy önkormányzatától, hogy egy központi utca kapja az Avram Iancu nevet, hozzátéve, hogy ez a háromszéki románok joga. Sepsiszentgyörgyön az utcanevek vitája közel sem áll a végkifejlettől, lassan naponta találkozunk újabb fejleményekkel. Nemrég Horia Grama azt kérte Antal Árpád Andrástól, hogy egy sepsiszentgyörgyi utca kapja az Avram Iancu nevet – a polgármester válasza az volt, hogy akkor lesz Sepsiszentgyörgyön Avram Iancu utca, amikor Abrudbányán az emberek Gábor Áron utcán sétálhatnak.

Ennek hallatán Grama azt nyilatkozta, hogy mielőbb felveszi a kapcsolatot Fehér megyei kollégáival, és intézkedni fog, hogy ez megvalósuljon. Feltette ugyanakkor a kérdést, hogy mi lesz akkor, ha Abrudbányán nem akarnak Gábor Áron utcát, hanem mondjuk Petőfi Sándort. A szociáldemokrata képviselő azt is megjegyezte, hogy nem bízik Antal Árpád András szavaiban, szerinte Sepsiszentgyörgy polgármestere nem fogja betartani a szavát. Kiderül majd, hogy lesz-e cserebere, egyelőre Sepsiszentgyörgyön nincs Avram Iancu, és Abrudbányán sincs Gábor Áron utca.

(www.szekelyhon.ro)