Autópiac nyílhat Érmihályfalván

Ottjártunkkor éppen takarítottak a helyszínen. A szerző felvétele
Ottjártunkkor éppen takarítottak a helyszínen. A szerző felvétele
Egy közművesített területen autópiacot tervez nyitni az érmihályfalvi önkormányzat, mely vasárnap várná az árusokat, vevőket.

Az autópiac nyitásának terve nem újkeletű, nyilatkozta lapunknak Nyakó József polgármester. Az ötlet onnan jött, hogy a városban is (ahogyan szerte a megyében és az országban mindenhol), úton-útfélen lehet látni eladásra kínált járműveket, ezeket egy helyre gyűjtenék, akár a környékről is. A kiszemelt terület eredetileg egy eddig használaton kívüli rész volt a valamikori vágóhídtól jobbra, az Érsemjén és a határátkelő felé vivő országút bal oldalán. A terv annyiban változott, hogy az említett területtől a szó szoros értelmében csak pár lépésre felszabadult az a telep, amit korábban egy cég használt erőgépek, alkatrészek, miegyéb tárolására. Mivel ez egy körbekerített, részben lebetonozott, áram- és vízvezetékkel ellátott terület, adta magát: hasznosítják és legyen ott az autópiac, mely az önkormányzatnak az élelmiszerpiacot is működtető részlegéhez tartozna.

Őrzött terület

Nyakó József kifejtette: a mindenhol leállított járműveket itt lehetne vasárnaponként árulni / megtekinteni, de aki akarja, a hét más napjain is ott tarthatná a kocsikat biztonságban, mivel kamerával figyelt területről van szó. Az árak megállapításáig, már ami a helyet illeti, még nem jutottak, a polgármester szavai szerint “a piackutatás időszakában vannak, felmérik az érdeklődést és a szükséges adminisztratív lépések megtétele után nyithatna majd a piac”.

Rencz CsabaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .