Autóbuszgyártási szándék Nagyváradon

Autóbuszgyártási szándék Nagyváradon
Az idei év megvalósításairól és a jövő évi kilátásokról beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Csuzi István a nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatója.

 

Beruházások szempontjából 2011 nem volt egy látványos év, de sikerült befejezni néhány fontosabb munkálatot, például a Nagyvásártérnek a vár felőli részén (Centru civic) fekvő villamossinek felújítását. Pénzügyi szempontból azonban speciálisnak számít az idei esztendő, ugyanis ezt megelőzően egyetlen eurocentnyi uniós pályázati forrás sem érkezett a közszállítási vállalathoz, míg most 2,5 millió eurónyi pályázati támogatást szerzett az OTL. Ebből a pénzügyi forrásból a mekatronikai laboratórium számít a legnagyobb megvalósításnak. Az idei év megvalósításai között említette Csuzi továbbá azt, hogy 2010-hez viszonyítva tíz százalékkal nőtt a bérletesek száma. Bejelentette azt is, hogy a vállalat eladta kilenc, 19-25 év közötti Ikarus buszát darabonként 7.500 lejes áron.

 

Tervek

 

2012 nehezebb évnek ígérkezik az ideinél, vetítette előre az igazgató, ugyanis a város elkezdi fizetni a Siemens villamosok árát, továbbá a járművek garanciaideje is lejárt, és a karbantartási költségekről most tárgyal a vállalat a Siemens-szel. A tárgyalások jelenlegi állása szerint évente 495 ezer eurót kellene fizetni a Siemensnek a villamosok karbantartásáért. Az OTL részt vesz az ATTAC elnevezésű projektben, melyben Nagyváradon kívül hét európai város közszállítási vállalata van benne, és amelynek célja atraktívabb tömegközlekedést biztosítani az emberek számára. Nagyváradon ennek a programnak a keretében valósítják meg az elektronikus jegy- és bérletkezelő, ún. e-ticketing rendszert. „Ha minden az ütemtervek szerint halad, akkor már nyártól kártyával utazhatnak a váradiak a tömegközlekedési eszközökön”- mondta Csuzi, majd kifejtette, hogy ez a rendszer statisztikai adatokkal látja majd el a vállalatot, mely adatok alapvető fontosságúak a különböző döntések meghozatalakor. Elárulta, hogy az e-ticketing rendszer bevezetése nem befolyásolja majd a bérlet- és jegyárakat. Megtudtuk azt is, hogy a vállalat tárgyalásokat folytat a Magyar Autóbuszgyártó kft.-vel arról, hogy Nagyváradon is autóbuszösszeszerelő műhely üzemeljen. Ha a terv megvalósul, akkor Nagyváradon végeznék el a gyártási munka negyven százalékát.

 

Ősi bajban lehet

 

2012-ben két fontos munkálatot kell elvégezni, folytatta Csuzi: a Gojdu liceum és a városháza között a sinek cseréjét valamint a Városháza utca és a Vitéz (Decebal) úti körforgalomnál egy új összekötő villamosint kell építeni a kettes, valamint az egyes és a hármas járatok vonala között. Ez utóbbira azért van szükség, mert jövő nyáron várhatóan elkezdődik a Szent László tér felújítása, ezért a központban leállítják majd a villamosforgalmat, és ha addig nem teremtik meg az említett villamossin-összeköttetést, akkor a tömegközlekedés szempontjából Ősi elszakad a város többi részétől.

 

Ingázó, fizess!

 

Ezt követően Csuzi elmondta, hogy a legutóbbi statisztikai felmérések szerint kevesebb mint harminc nap alatt 93 kihágás történt a tömegközlekedési eszközökön, közülük 57 személy vidékről a városba ingázó volt. Csuzi István ezeket az adatokat annak alátámasztására használta fel, hogy szükség van az ingajáratok integrálására a nagyváradi és hosszabb távon a metropolisz övezet tömegközlekedésébe. A helyi tanács már elfogadta a tömegközlekedésre vonatkozó szabályzatot, melyben rögzítették azt a tíz megállóhelyet, ahol az ingajáratok megállhatnak, amikor a városba szállítják az embereket, eddig azonban a személyszállítási cégek részéről egyetlen ilyen kérelem sem érkezett a városházához. Pedig, mint Csuzi érvelt, ha ez az együttműködés létrejönne az OTL és az ingajáratokat üzemeltető vállalakozások között, akkor kiszűrhetők lennének a kalózszállítók. Csuzi leszögezte: nincs kivételezés, úgy, ahogy a váradiaknak ki kell fizetniük a jegyet és a bérletet, úgy az ingázóknak is kötelező megtenniük ezt. „Mi nem monopóliumot, hanem együttműködést akarunk, mert van egy közös ellenségünk, azok, akik nem fizetik be illetékeiket, vagyis a kalózok” – fogalmazott Csuzi. Végezetül az igazgató megemlítette, hogy közszállítási közösségi fejlesztési ügynökséget kívánnak létrehozni a metropolisz övezetben, de ehhez az ebben részt venni kívánó önkormányzatok helyi tanácsainak döntésére lesz szükség.

Pap István

Címkék: , ,