Autó van. Sofőrök lennének. Pénz nincs!

Autó van. Sofőrök lennének. Pénz nincs!
Szatmáre megye – A Máramaros megyei közegészségügyi intézmények vezetői komoly gondban vannak.

A Közegészségügyi Minisztérium legújabb — megyei mentőszolgálatok számára megálmodott — programjának keretén belül a megye lakosságának függvényében a mentőszolgálatok Fiat Punto típusú személygépjárműveket kaptak. Ezek a modern felszerelésekkel ellátott autók arra szolgálnának, hogy a beutalót és szállítást nem igénylő betegeket saját otthonukban tudják ellátni az orvosok.

A Máramaros megyei közegészségügyi intézmények vezetői gondban vannak, hiszen az autók mellé nem kaptak költségvetési keretet arra, hogy szakembereket, vagy legalább sofőröket, alkalmazzanak az autókra. Egy autóra, egy orvos és egy nagy tapasztalattal rendelkező sofőr kellene – nyilatkozta a sajtó kérdéseire dr. Eugenia Tivadar, a Máramaros Megyei Mentőszolgálat helyettes vezetője.

Marinel Zoicas, a Máramaros Megyei Egészségügyi Biztosítási Pénztár vezetője elmonbdta, hogy az autókat nem csak a mentőszolgálat használhatja. Kiadhatnák úgymond bérbe kisebb városok készenléti szolgálatainak, s ekkor a fenntartási költségeit. A hely önkormányzatok kellene állják.

Ehhez azonban, Zoicas elmondása szerint ehhez szükség lenne törvénymódosításra is, mert jelenleg a készenléti szolgálat munkatársai nem hagyhatják el a helyüket, s így nem használhatnák ki a személygépkocsikat.