Australian Open: Csak Gallovits jutott tovább

Australian Open: Csak Gallovits jutott tovább
Andrei Pavel, Victor Hănescu és Ioana Raluca Olaru után Sorana Cârstea és Monica Niculescu is búcsúzott a Melbourne–ben zajló Australian Open tenisztorna első fordulója után.

A 18 éves román teniszező a torna megnyerésére 4. favoritként számon tartott szerb Ana Ivanovicstól szenvedett vereséget két szettben: 7–5, 6–3 volt a végeredmény egy óra 38 perc játék után.

A selejtezőkből a fptáblázar feljutott Monica Niculescut a francia Camile Pin győzte le. A román az első szettet 5–7 arányban nyert, azonban a másik két szettben mát  6–1, 6–1–re szenvedett vereséget.

Így a romániai résztvevők közül egyedül a temesvári születésű Gallovits Edina kvalifikálta magát a második fordulóban a szerb Jelena Jankovics (3.) lesz az ellenfele.

Szávay kiesett!

Nem kis meglepetésre már az első forduló után búcsúzott a magyar Szávay Ágnes. A 20. helyen kiemelt, a WTA táblázatban már 19. helyen álló teniszezőt az orosz Jekatyerina Makarovát győzte le. Az első szettben még papirforma szerint 6–3–ra Szávay győzött, azonban a következő két menetben – bár szoros küzdelemben – már az orosz győzött: előbb 6–4–re, majd 7–5 arányban.