Augusztusban az utóbbi idők legnagyobb erdővidéki munkálatainak a végére érnek

A pályázati pénzekből fedezett útjavítás teljes körű befejezésével lényegesen könnyebb lesz a Brassó, Kovászna és Hargita megyei regionális közlekedés.

Már befejezték a 131-es megyei út aszfaltozási munkálatait, jelenleg az útpadka kiegészítésén dolgoznak, augusztus végéig pedig a fémkorlátok felszerelésével átadják a teljesen felújított útszakaszt. A Kovászna megyeu Út és Hídépítő Részvénytársaság alkalmazottainak május 29-30-i spontán munkabeszüntetése valamint a június 17-én kezdődött sztrájk miatt a munkálatokat nem tudják határidőre, azaz július 31-re befejezni, egy hónapos késéssel számolnak.
A 131-es megyei úton 4,7 km útszakaszra került kettős aszfaltréteg, ebből 2,1 km Barót városát szeli át. Egyrétegű aszfalt 7,6 km-en, útpadka kiegészítés közel 27 km-es útszakaszon, míg fémkorlát 2,3 km-en kerül a munkálatok befejezésével. A beruházás összértéke meghaladja a 3 150 000 lejt.
Gond van azonban a Kovászna megyei Nagyajta és a Brassó megyei Apáca közötti Olt híddal, melyen a fent említett, Brassót Székelyudvarhellyel Erdővidéken át összekötő 131-es megyei út halad át. Bihari Edömér Nagyajta polgármestere kongatta meg a vészharangot, hogy a folyó örvénye éppen az amúgy is régi híd egyik pillérét mossa, így az bármikor összeomolhat. Az elöljáró azt javasolta a megyei önkormányzatnak, hogy ezen a hídon állítsák le a nehézgépjármű-forgalmat. Demeter János a Kovászna megye önkormányzat területfejlesztésért felelős alelnöke elmondta, a teherautós forgalmat már valamennyire csökkentették, hiszen magasságkorlátozó sorompókat állítottak fel. A szakemberek szerint ezt a hidat nem érdemes kijavítani, teljesen újra kell építeni. A becslések szerint tízmillió lejbe kerül az új híd felépítése.