Augusztus folyamán indulhat az Erdély TV

Augusztus folyamán indulhat az Erdély TV
Marosvásárhely – A munkálatok késése miatt még mindig nem lehet pontosan tudni az Erdély Tv hivatalos indulásának időpontját.

Még mindig vannak tennivalók ami a belső építészeti munkálatokat és a teljes technikai felszerelést illeti. Készen áll egy stúdió ahonnan már híreket lehet közvetíteni, két stúdió van készülőfélben, a nagy stúdiónál pedig már a „piszkos” munka végére jártak. Viszont még létszámhiányos a csapat és a meglevő fiatal személyzetnek is még tanulnia kell mivel nem rendelkezik nagy tapasztalattal a televíziózás terén.

Remélhetőleg augusztus folyamán kezdenék el sugárzást az URH46-os rövidhullámon, ami azt jelenti, hogy az Erdély Tv Marosvásárhelyen és ennek körülbelül 100 kilométeres körzetében lesz majd fogható belső vagy külső antennával. A működést a nézők számára fontosnak ítélt hírműsorokkal kezdenék majd programjuk magazin műsorokkal, bővülne. Az átlagban 16 fős csapat jelenleg is gyárt hírműsorokat, amiket kísérleti jelleggel kétnaponként sugároznak az URH frekvencián, egyelőre egy meg nem határozott órában.