Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség egyik szolgálata keretében fog tevékenykedni L.C. Kövesi

Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség egyik szolgálata keretében fog tevékenykedni L.C. Kövesi
Augustin Lazăr megbízása alapján a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálata keretében tevékenykedik a továbbiakban Laura Codruţa Kövesi. A legfőbb ügyészség közleménye értelmében a volt korrupcióellenes főügyész többek között az Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetéséért felel majd.

Kövesi megbízatását – amely szerdától érvényes – eddigi tapasztalata indokolja – mutat rá a közlemény, amelynek értelmében a 2016-2020-as időszakra vonatkozó Országos Korrupcióellenes Stratégia gyakorlatba ültetése mellett a korrupció visszaszorítását célzó tervek aktualizálása, illetve az ügyészségek ágazati stratégiáinak kidolgozása lesz a feladata.

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlege szerdai ülésén úgy döntött, hogy a volt korrupcióellenes főügyész a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nagyszebeni ügyosztályánál folytathatja tevékenységét.

Klaus Iohannis államfő hétfőn írta alá Kövesinek az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségéből való felmentésére vonatkozó rendeletet.