Augustin Jianu volt távközlési miniszter is kilép a PSD-ből és csatlakozik a Pro Romániához

Augustin Jianu volt távközlési miniszter
Augustin Jianu volt távközlési miniszter
Augustin Jianu volt távközlési miniszter is csatlakozik a Victor Ponta vezette Pro Románia alakulathoz. A Grindeanu-kormány tárcavezetője szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) “dilettánsok és határokat nem ismerő maffiózók pártjává” vált.

“Csalódottan állapítottam meg az elmúlt években, hogy – a PSD-ben és más pártoknál is – a feltétlen lojalitás előrébb való, mint az alkalmasság vagy az erkölcs. Láttam, amint értékes embereket elűznek, hogy legyen helyük a plakátragasztóknak. Ma is láthatjuk, hogy a “lojális” analfabétákat a román állampolgárok pénzéből fizetett, vezető tisztségekbe juttatják” – írja Jianu pénteki Facebook-bejegyzésében.

A volt miniszter szerint a PSD dilettánsok pártjává vált.

“Mára a PSD dilettánsok és határokat nem ismerő maffiózók pártjává vált, a Dragnea-Dăncilă tandem pedig kétségkívül Románia közelmúltbeli történelmének legnagyobb katasztrófája. Jelen pillanatban bizonytalan a jövő, egy dolgot azonban mindannyian tudunk: tenni kell valamit. A változás nem jön magától. Ma csatlakozom Victor Ponta #ProRomania projektjéhez” – áll Jianu bejegyzésében.

Korábban Mircea Dobre volt idegenforgalmi miniszter, Nicolae Bănicioiu egykori egészségügyi miniszter és Gabriela Podaşca képviselő is közölte, hogy kilép a Szociáldemokrata Pártból és a Pro Romániához csatlakozik.

www.agerpres.ro