Átvették díjaikat az év legjobbjai

Akt.:
Átvették díjaikat az év legjobbjai
Világ– és Európa–bajnoki címekkel, illetve Világkupán szerzett érmekkel büszkélkedhet az a két sportoló, aki a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság idei rangsoraiban az olimpiai és a nem olimpiai sportágak kategóriáinak élén zártak.

 

 

Családias hangulatban zajlott kedden a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) idei díjkiosztó gálája, amelyet az egykori szatmárnémeti strand melletti ifjúsági táborhelyen rendeztek meg. Az év legjobb sportolói mellett edzőik, klubvezetők, a versenyzők barátai, a DJST vezetősége illetve a sajtó képviselői vettek részt az ünnepi eseményen. Daniel Pop, a DJST kordonátora rövid köszöntő beszédében elismerően beszélt a sportolók idei teljesítményéről. „Az anyagiak szempontjából ez az év sem volt különb, mint az előző két–három esztendő. A nehéz helyzet ellenére dicséret illeti a sportolókat, hiszen 2011 kicsit sikeresebb volt az előzőhöz képest. Ugyanakkor dicséret illeti az edzőket is, odaadó munkájukért, illetve a klubvezetőket is, akik mégis meg tudják teremteni a lehetőséget, hogy a sportolók részt vegyenek fontos versenyeken” – mondta Daniel Pop.

 

Csiszárnak a kilencedik

Mint arról beszámoltunk, idén is két kategóriában díjazta a DJST a legjobbakat. Az olimpiai sportágak között a Szatmárnémeti SK idei ötszörös bajnok (kadet egyéni és csapat, junior egyéni és csapat, 23 éven aluli csapat) és háromszoros bronzérmes (23 éven aluli egyéni, felnőtt egyéni és Európa–bajnoki kadet válogatott) párbajtőrvívója, Amalia Tătăran lett. A 17 éves sportoló sorozatban második alkalommal vívta ki magának a megye legjobbjának járó elismerést, Csiszár Ferenc érdemes edzőnek pedig 1997–től az ötödik sportolója, aki kiérdemelte ezt a díjat. Korábban Simona Iluţi, Adrian Pop (kiköltözött Svédországba), Adrian Pop (ő még aktív sportoló az SK–nál) és Simona Deac lett a megye legjobbja. Ők öten összesen kilencszer zártak a rangsor élén. „Alapból nem szabad megelégedni azzal, ami volt. Mindig a jobb eredményre kell törekedni. Idén is voltak versenyek, ahol teljes mértékben meg voltam elégedve a sportolóim teljesítményével, de volt olyan megmérettetés, amelyen többet vártam volna tőlük” – értékelte az elmúlt évet Csiszár Ferenc, aki egy újabb nehéz esztendőre számít. „Jövőre ifjúsági Európa–bajnokság és világbajnokság vár Amaliára. Adinak pedig egy roppant kemény olimpiai kvalifikációs torna. Áprilisban Pozsonyban legalább 26 párbajtőrvívó fog küzdeni a kiadó négy londoni helyért. Remélem sikerül az egyiket elcsípni” – folytatta az érdemes edző.

Hasonló képen értékelte a 2011–es teljesítményét az év legjobbja, Amalia Tătăran is. „Szerintem jó eredményeket értem el idén, igaz, lehettek volna jobbak is. A Burgosban megszerzett junior Világkupa–bronzérem nyilván a legkedvesebb idei díjam, de a csapattal megszerzett kadet–Eb–bronzéremre is nagyon büszke vagyok. Illetve az összes bajnoki címemnek örülök. Egyszóval minden sikert ugyanolyan boldogan élek meg. Remélem 2012–ben még jobb eredményeket sikerül majd elérnem” – mondta a 17 sportoló, aki nyolc éve úzi ezt a sportágat.

 

Bartincki a „trónfosztó”

A nem olimpiai sportágak kategóriájában sorozatban második éve a Nagykárolyi Karate Do BFKS foglalta el a rangsor első pozícióját. A tavalyi legjobb Maurer Krisztina idén csak a második helyen zárt, ugyanis Bartincki Attila váltotta le a képzeletbeli dobogó legfelső fokáról. Dr. Fazekas György és Gheorghe Dărăban edzőpáros 14 éves tanítványa idén világbajnoki (kadet egyéni kata) és három Európa–bajnoki címmel (kadet egyéni kumite, kadet egyéni kata, kadet vegyescsapata kata), két országos bajnoki aranyéremmel (kadet egyéni kata, kadet vegyescsapat kata), egy Eb–ezüsttel (kadet vegyescsapata kata) és két országos bajnoki bronzzal (kadet egyéni kumite, kadet vegyescsapat kumite) és egy Eb 4. helyezéssel (kadet vegyescsapat kata) büszkélkedhet. „Szerintem minden sikerült ebben az évben, amit elterveztem. Jó lenne ugyanezt megismételni jövőre is, vagy akár ennél is többet elérni” – értékelt Bartincki Attila.

„Az eredmények szempontjából egy gazdag évet zártunk – mondta dr. Fazekas György. – Attila egymaga 37 érmet szerzett különböző versenyeken, ebből 25 arany, 6 ezüst és 6 bronz. Mindegyik érem nagyon értékes számunkra, de nyilvánvaló, hogy a vb–ről, Eb–ről és országos bajnokságokról hozott díjak a legszebbek. Gratulálok neki, és remélem folytatja jövőre is ezt a jó szereplést. De ugyanúgy szeretnék gratulálni az összes sportolómnak, akik szépen teljesítettek ebben az évben. Hogy mit hoz a jövő, az majd eldől, de bízom abban, hogy legalább az ideihez hasonló sikereket fogjuk elérni” – tette hozzá a Nagykárolyi Karate Do BFKS edzője.

 

Az év sportolói Szatmár megyében

Olimpiai sportágak

1. Amalia Tătăran (Szatmárnémeti SK, párbajtőrvívás, edző: Csiszár Ferenc), 2. Sámel Lóránd (Szatmárnémeti Unio SK, cselgáncs, edző: Terely Mihály), 3. Pándi Karola (Unio SK, cselgáncs, edző: Terely), 4. Női kosárlabdacsapat (Szatmárnémeti VSK: Claudia Pop, Orosz Andreea, Amra Mehmedic, Rada Giurgiu, Mészáros Izabella, Szmutku Renáta, Nagy Anita; edző: Dan Fleşeriu), 5. Veres Gréta (SzSK, párbajtőrvívás, edző: Csiszár), 6. Teofil Moisuc (SzSK, tőrvívás, edzők: Lengyel Éva, File Attila), 7. Lorena Batfalschi (SzSK, atlétika, edző: Fülöp György), 8. Adrian Pop (SzSK, párbajtőrvívás, edző: Csiszár), 9. Cristina Pop (SzSK, atlétika, edző: Horea Macarie), 10. Cosmin Fărcaş (SzSK, atlétika, edző: Radu Achim).

Nem olimpiai sportágak

1. Bartincki Attila (Nagykárolyi Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Gheorghe Dărăban, dr. Fazekas Zoltán), 2. Maurer Krisztina (Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Dărăban, dr. Fazekas), 3. Ernyi Kinga (Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Dărăban, dr. Fazekas), 4. Maria Bilan (SzSK–Aranyosmeggyesi Sky Line, rádióamatőr, edzők: Kujbus József, Oláh Marcell), 5. Radu Marian Doroş (Szatmárnémeti Sportlíceum, sakk, edző: Cătălin Ardelean) 6. Bartincki Yvette (Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Dărăban, dr. Fazekas), 7. Bács Máté (Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Dărăban, dr. Fazekas), 8. Mihai Meszaros (SzSK–Aranyosmeggyesi Sky Line, rádióamatőr, edzők: Kujbus, Oláh), 9. Loredana Bilan (SzSK–Aranyosmeggyesi Sky Line, rádióamatőr, edzők: Kujbus, Oláh), 10. Fazekas Orsolya (Karate Do BFKS, karate SKDUN, edzők: Dărăban, dr. Fazekas).

Címkék: , ,