Átszervezések az ASCO-nál

Átszervezések az ASCO-nál
Nagyvárad- Kedden Ovidiu Mureşan alpolgármester bejelentette: az új vezérigazgató beiktatását követően, vele egyetértésben átszervezéseket eszközölnek a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalánál.

 

A Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) múlt évi tevékenységét értékelték kedd délelőtt a városháza dísztermében tartott sajtótájékoztatón. Ovidiu Mureşan alpolgármester megítélésében az önkormányzatnak alárendelt intézmény különleges helyzetben van, mert rendelkezik ugyan megfelelő humán potenciállal, de az illető személyek eddig láthatatlanok voltak, vagy nem megfelelő munkaköri leírás szerint dolgoztak. Úgy fogalmazott: egyéni értékek vannak, de nincs csapat, ezért átszervezésekre, illetve hatékonyság növelő intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy mindenki a tudásszintjének és képességének megfelelő munkát végezze, a szolgáltatások minősége jobb legyen, a kiszervezések esetén pedig csökkenjenek a kiadások. A változtatásokat a Polgármesteri Hivatal a leendő vezérigazgatóval és ennek helyettesével közösen fogja kidolgozni. A tisztség betöltésére szervezett versenyvizsga egyébként február 20-án Bukarestben fog zajlani, az alpolgármester állítólag nem tudja, hogy kik pályáztak.

Szintén az ASCO-val kapcsolatos újdonság, hogy idén együttműködve a helyi, ez irányú tevékenységet folytató civil szervezetekkel a hivatal elkészítené Várad szociális stratégiáját a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozóan, melyből kiderülne, hogy ki-mit tud ajánlani, illetve mire van szüksége a szociálisan rászorulóknak.

Címkék: ,