Átszállóállomás épül

Akt.:
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
A nagyváradi helyi tanács elfogadta legutóbbi ülésén a váradi vasútállomásnál építendő autóbusz átszállóállomás módosított műszaki-gazdasági dokumentációját.

Tekintettel arra, hogy számos Bihar megyében tevékenykedő utasszállító vállalat megkapta a licenszet buszjáratok üzemeltetésére – aminek nyomán a megye különböző településeiről Váradra érkező buszok a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) megállóiban állnak meg, ami nehezíti a váradi tömegközlekdési eszközök haladását –, ezért állt elő a HKV azzal a javaslattal, hogy építsenek a városban két autóbuszállomást és több átszállóállomást ezeknek a buszoknak a fogadására.

Az egyik autóbuszállomás már megépült a váradszőllősi villamosvégmegálló mellett, a másik pedig most épül a Vitéz (Decebal) úton, míg a két átszálló állomás a kölzekedésrendészet székhelyének közelében, valamint a vasútállomás mellett épül meg. Ez utóbbi létesítmény eredetileg tervezett 154 négyzetméteres területét 313 négyzetméterrel bővítették, az átszálló állomás épülete 111,41 négyzetméteren terül majd el.

Az épületben váróterem, irodák, jegyárusító hely, kereskedelmi egységek és mellékhelyiségek kapnak majd helyet. A kivitelezési időszak egy év, a beruházás költségvetése 1.461 ezer lej.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .