Átlagban 318 lejt költ Mikulás-ajándékokra az ország városi lakossága; a legnépszerűbb ajándékok az édességek és a játékok

Átlagban 318 lejt költ Mikulás-ajándékokra az ország városi lakossága; a legnépszerűbb ajándékok az édességek és a játékok
Édességeket és játékokat vásárolnak legszívesebben Mikulás napjára a romániai lakosok. Egy piackutató cég felmérése alapján a városi lakosság 88,4 százaléka készül ajándékot vásárolni szeretteinek erre az alkalomra – derül ki az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott tanulmányból.

A tavalyi évhez hasonlóan a Szent Miklós napi ajándékozás a kisvárosokban elterjedtebb szokás (93,8%), a 100.000 fölötti lakosságú nagyvárosokban a megkérdezettek 88%-a válaszolta azt, hogy készül ajándékokat vásárolni erre a napra.

A közkedvelt ajándékok közé idén is az édességek (72,1%) és a játékok (49,2%) tartoznak, derült ki a Mednet Marketing Research Center felméréséből. A kutatásban részt vevő személyek ajándéklistája igencsak változatos, a legolcsóbb megleptetésektől (édességek, játékok, ruházati cikkek, gyümölcs) a legdrágább ajándékötletekig (háztartási cikkek, kommunikációs és elektronikai eszközök, kirándulások) sok minden szerepel a palettán.

A városon élők átlagosan 318 lejt költenek ajándékvásárlásra, ami kevéssel több a tavalyi keretösszegnél (305 lej). A kutatás azt is kimutatta, hogy sokan (43,8%) 100 és 250 lej közötti összeget szándékoznak elkölteni, a nagyvárosokban pedig átlagosan 321 lejt szánnak erre a célra.

Az országos felmérést november 23-28. között végezték, 800, 18 és 65 év közötti személy megkérdezésével.

AGERPRES/(RO – szerző: Carmen MARINESCU, szerkesztő: Andreea MARINESCU; HU – szerkesztő: CSATLOS Károly)

www.agerpres.ro