Áthelyezték a Bukaresti Törvényszékre Vasile Blaga perét

Áthelyezték a Bukaresti Törvényszékre Vasile Blaga perét
Vasile Blaga perének a Bukaresti Törvényszékre való áthelyezéséről döntött kedden a Legfelső Bíróság.

A testület azt követően hozta meg ezt a döntést, hogy megállapították: mivel Vasile Blaga nem tagja már a parlamentnek, nem a Legfelső Bíróság hatáskörébe tartozik ügyének tárgyalása.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) november 28-án emelt vádat a volt belügyminiszter és szenátusi házelnök ellen befolyással való üzérkedés miatt.

A vádirat szerint Blaga 2011-2012-ben 700.000 eurót kapott egy kereskedelmi társaságtól azért, hogy az akkor kormányon lévő párt főtitkáraként közbenjárjon annak érdekében, hogy a szóban forgó kereskedelmi társaság megrendeléseket kapjon két állami vállalattól.

Az ügyészek szerint Blaga 500.000 eurót vett át Gheorghe Ştefan, Piatra Neamţ volt polgármestere és 200.000 eurót egy másik közvetítő révén.

Gheorghe Ştefan, valamint a 700.000 eurót adó cég képviselője, Horaţiu Bruno Berdilă üzletember ellen külön nyomozást indított az ügyészség.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .